Tartu lennujaama reisijate arv kasvas jõudsalt

Tartu Postimees
Copy
Tartu lennujaam.
Tartu lennujaam. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Tallinna lennujaama reisijate arv kasvas aprillis võrreldes mullusega 11,4 protsenti. Tartu lennujaama reisijate arv oli peaaegu 20 protsenti suurem kui eelmisel aastal.

Tallinna lennujaama kommertsjuhi Eero Pärgmäe sõnul tõi hüppelise tellimuslendude kasvu tihedam Antalaya tšarterreiside graafik. Aprilli keskpaigast toimus Antalyasse kuni kolm lendu päevas, seda liini teenindavad kuus lennufirmat. Mai lõpus ja juuni alguses avatakse uued liinid Malagasse ja Minskisse. 

Regulaarlendudele lisandus aprillis 7,2 protsenti rohkem kohti kui mullu. Kasv toimus peamiselt odavlennufirmade segmendis, mis tõi kaasa ka keskmise täitumuse suurenemise. Lisandunud lennud aitavad kompenseerida Nordica muudatusi lennuvõrgustikus. 

Suvise hooaja lähenedes muutuvad ka lennuliikluse tipptunnid töisemaks. Lendude arvult oli tihedaim aeg kell 17–19, kui toimus kuni 13 lendu tunnis. «Suvi on lendamise kõrghooaeg ja lennugraafik on tihedam. Soovitame reisijatel varuda lennujaama saabumiseks enam aega, et lennule jõutaks meeldivalt ja rahulikult,» soovitas Pärgmäe.

Finnair läks eelmise aasta märtsi lõpus Tartu lennujaamas üle uuele lennugraafikule, mistõttu reisijate arv Tartu-Helsingi-Tartu liinil kasvas 20 protsenti võrreldes aastataguse ajaga ning 9,4 protsenti võrreldes märtsiga. «Uuenduste tegemine võtab aega. Uus graafik toetab just Euroopasse lendajaid ja ärireisijaid ning hea meel on tõdeda, et see liin on leitud ja reisijate hulk kasvab,» rääkis Pärgmäe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles