Mehhiko – pisut räpane, imeliste inimestega maa

Copy
Ükskõik kuhu poole ka ei vaata ümbritsesid mind mäed! See oli ideaalne koht palava ilma veetmiseks, sest kerge tuulebriis sasis juukseid ja iga kell võis hüpata looduslikku helesinisesse basseini. 
Ükskõik kuhu poole ka ei vaata ümbritsesid mind mäed! See oli ideaalne koht palava ilma veetmiseks, sest kerge tuulebriis sasis juukseid ja iga kell võis hüpata looduslikku helesinisesse basseini. Foto: Renate Eensalu

Aastal 2016 võtsin pärast pikka mõtlemist vastu otsuse minna aastaks vahetusõpilaseks. Sihtkoha valik ei olnud raske – tahtsin kogeda midagi väga erinevat Euroopast ja näha lähemalt kultuuri, millest me võib-olla eriti palju kuulnud pole. Lisaks oli mul soov selgeks saada hispaania keel. Niisiis veetsingi õppeaasta elades ja õppides Mehhikos.

Terve järgneva aasta tundsin iga päev, kuivõrd lahked ja avatud mehhiklased on. Kõigiga ollakse kohe sinasõber ja uksed on kõigile valla. Ehk tuleb see sellest, et seal tervitatakse üksteist kahe põsemusiga: et sisened kohtudes kohe teise inimese mugavustsooni ja jääb ära edasine ebamugavus. Kindlasti mängis avatuse juures suurt rolli ka mehhiko perekondade suurus ja tähtsus.

Mehhiko pered on nii suured, et paar korda tuli ette isegi olukorda, kui mu vahetuspere isa pidi ütlema, et nii, seda inimest peate ka tervitama, kuna ta on teie tädi. Iga kord oli seltskonnas keegi uus tía (tädi).

Perekonna juures tuleb mainida ka seda, kui oluline see iga inimese jaoks on. Vanemad poputavad oma lapsi isegi siis, kui viimastel on juba omakorda lapsed. Tihti elab mitu põlvkonda koos kõik ühe katuse all. Nooremad lapsed teevad absoluutselt kõike koos ema-isaga, olgu see siis igapäevaste sisseostude tegemine või lihtsalt autos kaasa sõitmine. Enamasti istus viiekohalises autos üheksa inimest ilma probleemideta!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles