Uuest aastast sinise kütusega lõbusõitu teha ei tohi

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jahid Pärnus kai ääres.
Jahid Pärnus kai ääres. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Alates tuleva aasta 1. jaanuarist muutub vedelkütuse erimärgistamise seadus, millega kitsendatakse oluliselt erimärgistatud ehk rahvakeeles sinise kütuse kasutajate ringi.

Uuest aastast on erimärgistatud kerget kütteõli lubatud kasutada reisijate ja kaupade raudteeveol, laevaliikluses, sealhulgas kutselisel kalapüügil, kütmisel ja elektrienergia tootmiseks. Erimärgistatud kerget kütteõli ei ole lubatud kasutada mitteärilisel eesmärgil toimuval laeva lõbusõidul.

Erimärgistatud diislikütust (edaspidi eriotstarbeline diislikütus) on lubatud kasutada reisijate ja kaupade raudteeveol, laevaliikluses, sealhulgas kutselisel kalapüügil, põllumajanduses kasutatavates masinates – traktoris ja liikurmasinas, kütmiseks ning soojus- ja elektrienergia tootmiseks. Eriotstarbelist diislikütust ei ole lubatud kasutada laeval mitteärilisel otstarbel peetaval lõbusõidul.

Vedelkütuse erimärgistamise seaduse tähenduses ei käsitleta mootorsõidukit ning vee- ja raudteesõidukit liiklusseaduse mõistes.

Eeltoodud muudatusest tulenevalt hakkab vedelkütuse erimärgistamise seadus kehtima 1. jaanuarist 2012.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles