5 nõuannet lennupiletite ostjatele: kaitske end ootamatute väljaminekute eest

BookingHouse.ee
Copy
Foto: Bookinghouse.ee

„Aidake mul osta lennupileteid, sest kardan teha kalleid vigu!“ Sellise palvega pöörduvad iseseisvalt reisivad kliendid praegu sagedamini kui kunagi varem.  Kuid  kartus on asjatu, kui planeerid reisi hoolikalt ja maandad riskid enne lennukisse astumist. 17 aastat lennupiletite müügiga tegeleva BookingHouse.ee eksperdid annavad reisijatele 5 nõuannet, kuidas vältida lennupiletite ostmisel planeerimata kulutusi ja korraldada soodne, vajadustele vastav unustamatu reis.

Lennupiletite müügiäri on loonud uued praktikad. Varem ostsime pileti 100 euro eest ja kõik oli hinna sees – pagas, toitlustamine või istekoha valimine. Nüüd võib saada pileti vaid 10 euro eest, aga ülejäänud teenuste eest tuleb vastavalt vajadusele juurde maksta. Lühikese reisi korral võib isegi säästa, kui valida need täiendavad teenused, mida tõesti vaja läheb. Selleks et säästa, tuleks kõik lisateenused osta enne reisi, eelistatult juba lennupileteid ostes.

  1. Pagas. Millist tüüpi pagasit vajate? Kas piisab väikesest seljakotist või on tingimata vajalik 20 kg kaaluv kohver. Mitu, millise kaalu ja mõõtmetega pagasiühikut võite ja soovite kaasa vedada? Nendele küsimustele tuleks vastus leida enne pileti valimist. Tõusmas on lennufirmade arv kelle pilet ei sisalda registreeritud pagasit ja mille vedamist pakutakse täiendava tasu eest. Maksta pagasi eest koos piletiga on üldiselt odavam kui osta täiendav pagasipilet mõne aja möödumisel. Aga kui täiendava kohvri vedamise eest soovitakse maksta alles lennuväljal, võite pagasiühiku eest tasuda isegi 100 eurot. Enne reisi kontrollige tähelepanelikult pagasi kaalu ja mõõtmeid, sest odavlennufirmad kontrollivad neid parameetreid eriti tähelepanelikult ja standarditele mittevastavaid ühikuid maksustatakse täiendavalt.
     
  2. Kombineeritud lennud. Lennupileteid müüvatelt veebilehtedelt võite sageli leida eriti soodsaid kombineeritud lendude pakkumisi. See tähendab, et punktist A punkti B võite lennata odavlennufirmaga, aga punktist B punkti C teise lennukompaniiga. See tähendab, et vahelennujaamas on teil tarvis võtta pagas (kui seda veate), läbida uuesti kontroll ja registreerida end teisele lennule. Kui olete mures, et võite hilineda, on soovituslik osta jätkulennu kindlustus, mille tavahind on umbes 20 eurot. Sellise reisi katkemisel ettenägematutel põhjustel, kompenseeritakse teile teatud rahasumma või tasutakse uute lennupiletite eest ja võite reisi jätkata.
     
  3. Registreerimine. Lennupiletite ostmisel uurige, kas see lennufirma nõuab lennule registreerumist interneti teel mõned päevad enne reisi või võite seda teha tasuta lennujaama saabudes. Tavaliselt võimaldavad odavlennufirmad tasuta registreeruda lennule interneti teel mõned päevad enne reisi ja ei lase registreeruda, kui väljalennuni on jäänud vähem kui 3 tundi. Juhul, kui te ei ole registreerunud lennule interneti teel ja kaasas ei ole pardakaarti või selle elektroonilist varianti telefonis, tuleb registreerumise eest lennujamas maksta täiendavalt vähemalt 35 eurot. Mõned lennukompaniid registreerivad reisijaid vaid lennujaamas ja see on tasuta, seetõttu soovitame enne lendu uurida, milline on teid teenindava lennukompanii poliitika.
     
  4. Usaldusväärne müüja. Ostke lennupileteid vaid usaldusväärselt müüjalt, kellel on kohapeal klienditeenindus. Kui teil tekib seoses reisiga küsimusi või kerkib äkitselt lennupileti muutmise vajadus saate olla kindel, et teie päringule vastatakse kiirelt ja arusaamatusi ei tekita keelebarjäär.
     
  5. Lõplik hinnatest. Lennupileti ostmisel ei ole tähtis alghind, vaid lõpphind, st mida näete koos valitud teenuste paketiga ja teenindusmaksudega. Paljud lennupiletite müüjad ahvatlevad kliente väikese alghinnaga, kuid iga tellimuse etapiga tõuseb hind kümnete eurode võrra, sõltumata sellest, millised täiendavad teenused valite. Eriti peaks pöörama tähelepanu kohaldatavale teenindusmaksule –  mõned piletimüüjad ei näita seda maksu esimestel sammudel. Samuti kontrollige hinda veelkord maksmise ajal, sest mõned müüjad kohaldavad siiani arveldustasu, mis on Euroopa Liidu direktiivi alusel keelatud. Seetõttu võib pileti lõplik hind tõusta ka 20 euro võrra ja enamgi.

Neile, kes soovivad osta pileteid ilma peidetud informatsioonita ja garanteeritud mugava teenindamisega, meenutavad "BookingHouse.ee eksperdid, et 2-8. aprillini kohaldatakse kõikidele lennupiletite ostjatele teenindusmaksu 50 protsendilist hinnaalandust, aga arveldustasu võite üldse unustada, sest  „BookingHouse.ee  ei kohalda seda, sõltumata valitud arveldamise viisist.

Copy
Tagasi üles