Lõuna-Korea hotellides filmiti salaja enam kui 1500 klienti

Elina Roosaar
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Politsei sõnul on salakaameraid leitud 30 erinevast hotellist üle kogu riigi.

Kaamerad olid peidus nii digiboksides, pistikupesades kui ka föönihoidjates. Videopilti kanti otse üle veebisaidil, millel on üle 4000 registreeritud kasutaja. Neist 97 olid maksnud ka 44,95 dollari suurust lisatasu, mis andis neile näiteks võimaluse konkreetseid stseene taasesitada. Salakaameraid on majutusasutustest leitud ka varem, kuid politsei sõnul on otsepildi edastamise juhtum esmakordne.

Juhtumiga seoses on seni vahistatud kaks meest, uurimise all on veel kaks. Puuduvad tõendid selle kohta, et ükski hotell oleks filmimisest teadlik olnud, kirjutab The Independent.

Salajase filmimise näol on tegemist üha süveneva probleemiga, mille vastu Soulis elavad naised on korduvalt meelt avaldanud. «Minu elu ei ole sinu porno» kuulutas näiteks üks protestiplakat. Kohalikud soovivad, et ametivõimud valmistaksid ette seaduse, mis keelaks salajase filmimise ära.

2010. aastal registreeriti Lõuna-Koreas 1100 salakaameratega seonduvat kuritegu, 2017. aastal aga juba üle 6000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles