Merehätta jäänud Saksa turisti päästis nutikas trikk

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Saksamaalt pärit Arne Murke jäi eelmisel nädalal Uus-Meremaa ranniku lähedal merehätta. Mehe päästjaks osutus teksapüksipaar.

Arne ja tema vend Helge seilasid parasjagu jahiga, kui ilmastikuolud äkitselt halvenesid. Tugeva tuulehoo tõttu liikuma hakanud poom paiskas Arne vette. Mehe sõnul takerdus ta esialgu nööridesse ja vajus vee alla. Kui ta lõpuks end vabastada suutis, oli ta jahist juba liiga kaugel ja ei saanud seetõttu kätte ka päästevesti, mille vend talle viskas. Kuna veidi hiljem plahvatas jahi mootor, ei saanud Helge oma vennale enam appi tulla.

30-aastase mehe päästis kiire mõtlemine. Talle meenus nipp, mida kasutavad mereväelased − pükstest saab vajadusel teha päästevesti, mis pole küll nii efektiivne kui päris päästevest, kuid võib siiski elupäästjaks osutuda.

Omatehtud päästevestist hoolimata ei olnud merel ellujäämine just kerge ülesanne. Arne oli sunnitud vees olema kolm ja pool tundi, enne kui päästekopter ta üles leidis. Ka päästjate sõnul võis mees oma õnne tänada, et veel elus on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles