Hispaania Päikeseranniku absurdne plaan turistide ligimeelitamiseks tekitas kohalike seas pahameeletormi (1)

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fuengirola
Fuengirola Foto: Shutterstock

Hispaania Päikeserannikul ehk Costa del Solis asuva Fuengirola ametnikud töötasid välja huvitava plaani, kuidas piirkonda rohkem turiste meelitada. Kohalike pahameel paisus seejärel nii suureks, et ideest tuli siiski loobuda.

Lühidalt öeldes oli plaan järgmine: Fuengirola linnaplaneerijad kavatsesid piirkonda rohkem värve tuua. Ühes kohas seda juba ka tehti, nimelt saab nüüd San Fernando rannas «imetleda» erksavärvilisi kive – oranže, rohelisi, kollaseid, roosasid ja siniseid. Ametnike sõnul kasutati kivide värvimiseks keskkonnasõbralikke aerosoolvärve, mis inimeste tervisele ja loodusele ohtu ei kujuta.

«Meie arvates nägi see üsna efektne välja,» kommenteeris linnapea Ana Mula. Plaani kohaselt oleks värvimistöid alustatud peatselt ka teistes Päikeseranniku randades.

Linnaelanike sõnul on aga tegemist täiesti jubeda ja absurdse vaatepildiga, nii mõnigi neist ei suutnud randa minnes oma silmi uskuda. Sama meelt on ka opositsioonierakond Ciudadanos, mille esindaja Francisco Javier Toro sõnas järgmist: «See [plaan] on kõige absurdsem asi, mida ma olen pika aja jooksul kuulnud.» Kivide värvimiseks kulunud raha oleks tema sõnul saanud hoopis muul otstarbel kulutada.

Fuengirola linnavolikogu on nüüdseks otsustanud plaanist loobuda, kirjutab The Sun.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles