Itaalia turismipiirkonnas ootavad plätude kandjaid kopsakad trahvid

Elina Roosaar
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cinque Terre
Cinque Terre Foto: Pixabay

Kuigi suvised jalanõud nagu plätud ja sandaalid on igati mugavad ja mõnusad, ei ole need Itaalias, Cinque Terre piirkonnas enam teretulnud.

Cinque Terre on osa Itaalia Riviera rannikust, mis koosneb viiest maalilisest külast: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola ja Riomaggiore. Cinque Terre sakiline ja järsakuid täis piirkond on väga populaarne ka turistide seas.

Turistid ei oska sellega aga tihtipeale arvestada, et neil radadel matkamine pole just kergemate killast, seega pannakse jalga täiesti ebasobivad jalanõud. Cinque Terre rahvuspargi päästjad on omakorda väsinud sellest, et peavad hädalistele pidevalt appi tõttama.

Päris kohe siiski turiste trahvima ei hakata, kõigepealt viib rahvuspark läbi korraliku teavituskampaania. Hiljem aga võivad trahvid ulatuda 50 eurost 2500 euroni, kirjutab news.com.au.

Populaarset sihtkohta külastab igal aastal umbes 2,8 miljonit turisti, Telegraphi andmetel võib ainuüksi kruiisituriste sel aastal oodata 750 000 ligi. Võrdluseks: eelmisel aastal külastas piirkonda 450 000 kruiisireisijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles