Populaarne sihtkoht ei soovi enam turiste võõrustada (1)

Elina Roosaar
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Eelmisel aastal külastas Jaapanit 30 miljonit välisturisti ning sel aastal see number tõenäoliselt kasvab. Kohalikud on aga ebaviisakatest turistidest tüdinud.

Nii mõnigi populaarne huviväärsus on välja pannud sildi, et oodatud on ainult kohalikud, turistid pole nende juures enam teretulnud. Samal ajal loodab Jaapani valitsus, et 2020. aastal, mil Tokyos toimuvad suveolümpiamängud, kasvab välisturistide arv 40 miljonini.

Valitsuse ja kohalike soovide vahel on aga ilmselgelt suured käärid. Näiteks rääkis üks pubiomanik kohalikule uudistekanalile, et ütleb turistigruppidele alati, et pubi on juba täis, kuna ei soovi neid võõrustada. 

Nanzoini templi peapreestri sõnul algasid probleemid umbes kümme aastat tagasi, mil turistide arv kasvas jõudsalt. Välismaalastest külastajad toovad endaga kaasa müraterrori ja ei austa korda, see aga peletab eemale kohalikud. Ka Nanzoini tempel on nüüdseks mitmekeelse sildi üles pannud, mis teatab, et turistid pole teretulnud. Sarnaseid silte võib leida kõikjalt.

Kohaliku turismieksperdi sõnul lahendaks probleemi see, kui turiste õpetataks reegleid järgima.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles