Haruldast nahahaigust põdev pere visati lennukist välja

Elina Roosaar
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

28. veebruaril soovis Jordan Flake koos oma poja Jacksoniga lennata Texasest Dallasesse. Mõlemad põevad ihtüoosi.

Ihtüoos ehk kalasoomustõbi on pärilik nahahaigus, mille korral on sarvkihi rakkude uuenemine kiirenenud või nende irdumine aeglustunud. Kahjustunud nahk vajab iga päev erihooldust. Kuigi ihtüoos ei ole nakkav, ei lubanud American Airlinesi meeskond naist ja tema last lennuki pardale.

Naisel, kes soovis külastada oma sõjaväelasest abikaasat, paluti esitada tervisetõend, mis lubab tal lennata. Flake selgitas oma haiguse olemust lennusaatjale, kes pidas seejärel nõu ka teiste meeskonnaliikmetega ja luges haiguse kohta internetist. 

Ta tuli tagasi ja vabandas meie ees, kuid palus siiski lennukist väljuda, meenutab naine. «Mind ei ole veel kordagi elus niimoodi alandatud,» lisas Flake.

Üks lennufirma töötaja aitas naisel ja tema pojal lennukist väljuda. Nad majutati hotelli ja ühtlasi broneeriti neile uus lend. Siiski on Flake lennuki meeskonna peale pahane. Eriti morjendab naist see, et juhtum leidis aset 28. veebruaril, mil tähistatakse haruldaste haiguste päeva.

American Airlines küll vabandas pere ees, kuid sotsiaalmeedias on lennufirma endiselt põlu all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles