Põhjalikult uuendatud Kalev Spa veekeskus loodetakse avada märtsi teises pooles

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kalev Spa

Kalev Spa renoveerimis- ja ehitustööd on lõpusirgel, uuenenud veekeskus ning spordiklubi soovitakse avada märtsikuu teises pooles.

Kalev Spa veekeskuse direktor Tõnu Tanvell ütles BNS-ile, et täpne avamise kuupäev sõltub kogu ehitust ja remonti hõlmava kasutusloa menetluse kiirusest ning selle käigus tulevatest võimalikest puudustest või ettekirjutustest ja nende likvideerimisest.

«Kogu ehitatud ja renoveeritud ala, sealhulgas veekeskuse ja spordiklubi plaanime avada kohe peale testimisi ja kasutusloa menetluse lõppu,» rääkis Tanvell.

Kalev Spa ehitustööd pidid algselt valmima tunamullu sügisel. Renoveerimistööd pikenesid seetõttu, et tööde käigus ilmnes hoone osade ehituskonstruktsioonide oodatust halvem seisukord. Sellest tulenevalt oli vaja teha uusi ekspertiise ja põhiprojekti muudatusi, mis tõid kaasa täiendava ajakulu.

Lisaks kallines ka tööde kogumakumus esialgselt viielt miljonilt eurolt ligikaudu 11 miljoni euroni. 

Renoveerimis- ja ehitusprojekti käigus uuendatakse kogu veekeskust, kuhu lisandub uusi atraktsioone, saunasid, mullivanne ja lõõgastusbassein. Täielikult renoveeritakse laste treeningu- ja vesiaeroobikabasseinid ning lastebassein.

Sportlastele ja harrastusujujatele säilivad täies mahus nii 50-meetrine bassein kui ka hüppetornid. Uue teenusena lisandub ka vaikne spaa- ja lõõgastusala. Veekeskuse sisse ehitatakse seejuures osaline vahekorrus, kuhu rajatakse uued spordiklubi ruumid. Uuendatakse kogu ventilatsioonisüsteem, kõik torustikud ja elektrivõrk.

Tööde käigus lisandub hotelli 22 uut vanalinna- ja pargivaatega superior-klassi tuba, samuti ehitatakse uus restoran koos väliterrassiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles