Maailma sügavaim sukeldumisbassein ei jäta külmaks isegi veepõlgureid

Reisiguru.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Kuni 2014. aasta juunini asus maailma sügavaim avalikkusele kättesaadav sukeldumisbassein Brüsselis, kandis nime Nemo33 ja oli 34,5 m sügav. Nüüd asub maailma sügavaim avalikkusele kättesaadav sukeldumisbassein aga Itaalias Padova linna lähedal.

Sukeldumisbassein kannab nime Y-40 (tuntud ka kui The Deep Joy) ja on 40 meetrit sügav. Basseinis oleva vee koguhulk on 4300 kuupmeetrit.

Y-40 asub Itaalia kirdeosas Veneto maakonnas Padova provintsis Montegrotto Terme omavalitsusüksuses Terme Millepini hotellikompleksis, umbes 11 kilomeetri kaugusel Padova linnast ja 45 kilomeetri kaugusel Veneetsiast. Nimetatud hotell avati esmakordselt 1997. aastal. 2013. aastal renoveeriti hotelli oluliselt. Hotellis pakutakse muuhulgas ka spaateenuseid. Hotellis on sada numbrituba, sukeldumisbassein asub hotelli päikeseterrassi all.

Sukeldumisbassein Y-40 avati 5. juunil 2014 ja kanti Guinnessi rekordite raamatusse kui maailma sügavaim sukeldumisbassein. Basseini arhitektiks on Emanuele Boaretto. Sellest, miks sealne vesi on palju soojem kui tavalistes sukeldumisbasseinides, loe edasi Reisigurust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles