Reisisellid valisid Euroopa parimaks linnapuhkuse sihtkohaks just selle pärli (1)

Elina Roosaar
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Reisifirma European Best Destinations kliendid valisid tänavu aasta parimaks linnapuhkuse sihtkohaks Ungari pealinna Budapesti, mis asub Doonau jõe keskjooksul.

Ungari suurimas ja rahvarohkeimas linnas on midagi kõigile: see vaimustab ühtviisi nii kultuurihuvilisi, ööelu nautijaid, ostlejaid kui ka romantikuid. Eelkõige aga paistab sihtkoht silma oma rikkaliku ajaloo- ja arhitektuuripärandiga, mis vastab ka nõudlikumale maitsele. Huvilised saavad imetleda kaunist Buda lossi, Kalurite bastioni, uhket parlamendihoonet ning üht maailma vanimat loomaaeda.

Spaafännid ei pea samuti pettuma, sest leiavad eest suure hulga kuumaveeallikaid. Ühtlasi asub Budapestis Euroopa suurim spaa − Széchenyi ravitermid, mille vesi pärineb kahest kuumaveeallikast. Muuseume on Budapestis aga rohkem kui 200.

Pealinna kõrval väärivad Ungaris avastamist ka Balatoni järv, Esztergomi linn, Hortobágy rahvuspark, Szentendre linn, Aggteleki rahvuspark ja Székesfehérvári linn.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles