Aasta turismiedendaja: inetust pardipojast on saanud kaunis luik

Elina Roosaar
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri ja Lauri Jalonen Aidu fjordides. 
Kadri ja Lauri Jalonen Aidu fjordides. Foto: Ida-Viru turismiklaster

Reisimessil Tourest pärjati 2018. aasta turismiedendaja tiitliga Ida-Viru turismikoordinaator Kadri Jalonen, kelle eestvedamisel on piirkonna turismipartnerid kujundanud Ida-Virumaast huvitava ja silmapaistva piirkonna. «See tiitel tekitas väga uhke tunde, aga tegelikult on see ikkagi meie kõigi võit. Kuldne tahvel anti minule üle seetõttu, et mul on au koordineerida Eesti parimat piirkondlikku turismimeeskonda,» pole Jalonen kiitusega kitsi.

Turismisektoris on geograafi haridusega Jalonen tegutsenud juba üle kümne aasta, praegu on tema igapäevatööks Ida-Viru turismiklastri juhtimine. Klastrisse kuuluvad kõik maakonna omavalitsused, suuremad atraktsioonid ja teenusepakkujad ning aktiivsemad väikeettevõtted. «Minu töö sisuks on ligi 50 partneri jõu, nutikuse ja kire koondamine ning maksimeerimine. Nemad arendavad turismi, mina püüan neid suunata ühiste eesmärkide poole püüdlema,» selgitab Jalonen. «Mind inspireerib tegutsema sünergia, mis meil koostöö käigus tekib ja mis paneb ettevõtted unustama, et nad on omavahel konkurendid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles