Uus reisikontseptsioon annab võimaluse soodsalt maailma avastada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reisirakett

Reisimises täiesti uhiuut kontseptsiooni viljelev reisibüroo Reisirakett sai hoo sisse hiljuti – hooandjateks aktiivsed Eesti noored, kes armastavad reisida tavapärasest natuke teistmoodi. Nad on veendunud, et paljud tänapäeva inimesed tahavad maailma avastada ja seigelda rohkem omal käel – veel parem kui koos mõne kohaliku või tõelise reisiselliga – ning saada hoopis ehedama kogemuse osaliseks kui klassikalised reisipaketid pakkuda suudavad.

Reisirakett viib omavahel kokku kaks olulist poolt: reisifännist või kohalikust grupijuhi ehk piloodi ja mõnusalt kompaktse 10–15-liikmelise reisigrupi. Piloot pole kunagi Reisiraketi palgal, ta korraldab kogu reisi ja läheb huvilistega kaasa hoopis sellepärast, et teda motiveerib võimalus reisida, sihtkohta taaskülastada ja seda teistelegi tutvustada. Lisaks saab piloot võimaluse kordaläinud reiside puhul teenida osalejatelt tippi.

Enamasti on piloodid näiteks väliseestlased või kindlaid sihtkohti korduvalt külastanud kaasmaalased – nii käib mõni näiteks juba kümnendat aastat järjest Indias ja on nüüd huvitatud tutvustama selle kõige erilisemaid kohti teistelegi huvilistele. Kusjuures tavaliselt satutakse reisirakettidega sinna, kuhu tavaturistid ei satu: kohalike seas armastatud söögikohtadesse, eksklusiivsetele matkaradadele, privaatsetesse randadesse ning teistesse hästi peidetud paikadesse.

Foto: Reisirakett

Eelnevalt Reisiraketi spetsialistidega kandideerimisprotsessi läbinud grupijuht ehk piloot reisib grupiga kaasa tasuta. Kuna tema ülesanne on panna reis suures osas ise kokku ja see kohapeal läbi viia, samal ajal puudub aga vajadus talle eelnevalt sihtkohta tutvustada, on reisirakettide hinnad grupiliikmetele selle võrra soodsamad võrreldes sama sihtkoha reisipakettidega.

Kogu reisikorralduse protsessi juures on Reisiraketi spetsialistid aga pidevaks toeks ja abiks, tehes reisi toimimiseks kõik vajalikud broneeringud, reisikindlustused, kontrollides reisi kulgu ja kindlustades reisijaid n-ö reisibüroo garantiiga. Samuti otsib Reisiraketi meeskond oma veebiplatvormil avaldatud reisisoovidele sobiva piloodi ja vastupidi.

Reisiraketi veebilehelt saab valida ka juba sellel aastal plaanis olevate reiside vahel. Iga reisikirjelduse juures on piloodi tutvustus. Huvi korral on soovitatav otse tema poole pöörduda – nii saab reisijuhist endast ja reisist parema ettekujutuse ning leiab vastused oma kõikidele küsimustele. Enne igat reisi toimub ka piloodi ja grupiliikmete vaheline kohtumine.

2019. aastal on plaanis võtta peagi ilmuva uue “Minu Itaalia” autoriga ette luksuslikum Itaalia ringreis, kahe matkamehega Islandi matkareis, Gruusia matka- ja veinireis ning avastusretk India ajurveedakeskusesse Rishikeshi. India reisi grupijuht on seal korduvalt viibinud 20-aastase staažiga joogaõpetaja, kes kutsub grupiliikmeid ühinema ka tema igahommikuse joogatunniga ja kellega koos külastatakse nii loodusparke kui ka pealinna Delhit.

Foto: Reisirakett

Reise võib vabalt veel aasta jooksul juurde tulla – kui aga leidub sobiv reisijuht ja -grupp. Sellepärast tasub alati Reisiraketi platvormile kirja panna, millise reisiga ühineda või millist reisi läbi viia igatsetakse, et ühendada soovid ja jõud. Uuri lähemalt ning pane kokku oma reisirakett veebiplatvormil www.reisirakett.ee.

Copy
Tagasi üles