Tartusse leiab tee üha rohkem sise- ja välisturiste − mis on Emajõe Ateena edu saladus?

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Tartu majutusasutustes peatus mullu 301 994 turisti, mida on 18 099 inimese ehk 6,4 protsendi võrra enam kui 2017. aastal, kasvas nii sise- kui ka välisturistide arv.

Kõige suurem kasv oli siseturistide arvelt, keda oli aasta jooksul linna külastajate hulgas pisut üle poole: ligi 165 000 ehk 9,3 protsenti rohkem kui mullu, teatas linnavalitsus.

Välisturistide arv kasvas eelmisel aastal umbes 4000 inimese ehk kolme protsendi võrra. Esiviisikusse kuulusid endiselt Soome, Läti, Venemaa, Saksamaa ja Leedu turistid.

Tartu turundusjuht Helen Kalberg peab Tartu edu võtmeks head koostööd turismiettevõtete vahel ning mitmekülgsust − linn ja maakond suudavad pakkuda atraktsioone ja tegevusi igale vanusele ja maitsele.

«Teeb rõõmu, et olukorras, kus Eestis üldiselt on turistide arvu kasv pidurdunud, leiab Tartusse tee üha rohkem sise- ja välisturiste,» sõnas Kalberg. Ta lisas, et Tartu külastajate arv on nüüd ületanud turundusstrateegias eesmärgiks seatud 300 000 külastuse.

Kogu Tartu maakonna majutusasutusi ööbis 2018. aastal 335 530 inimest, mis on 5,6 protsenti rohkem kui aasta vareml.

Eestis tervikuna kasvas turistide arv 1,3 protsenti ning tõus tuli siseturismi arvelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles