Raamatukogu, mille riiulite vahel saab magada

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lugemisõbrad teavad, kui mõnus on õhtul hea raamatu taga und kutsuda. Muremõtted lähevad meelest, hingamine aeglustub ja silmalaud lähevad raskeks. Paraku mõjub see vahel ka vastupidiselt – uni võib peale tulla kus tahes, ka näiteks raamatukogus. Tokyos on selle peale mõeldud ja tehtud raamatukogu, kus saab ühtlasi ka magama heita.

Book and Bed on nii raamatukogu kui hotell. Raamaturiiulite vahel on hubased nurgad, kus on voodid ja lugemispaigad. Midagi üleliigset selles omapärases paigas ei ole ning nagu nimi Book and Bed ütleb, ongi seal vaid voodid ja raamatud, edastab Book Bub.

Voodikohtadega raamatukogus on 5000 jaapani- ja inglisekeelset raamatut, üks ühine vannituba ja ka voodid. Kõik voodikohad on paigutatud riiulite vahele. Külalised ei pea tegema muud kui tõmbama vahekardina eest ära ja kuhugi oma valitud raamatuga sisse pugema.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BOOK AND BED TOKYO (@bookandbedtokyo) on

Valikus on standardvoodid ja vaatega voodid Kamogawa jõele. Kes ei taha üksi redutada, saab ka suures «elutoas» seltskondlik olla.

Kuigi Book and Bed nimetab end ka raamatupoeks, ei saa sealt tegelikult ühtegi raamatut osta. Kui keegi leiab midagi väga põnevat, ei jää tal muud üle, kui raamatu lõpetamiseni kohal olla. Kusjuures päevasel ajal on raamatukogu avatud kõigile ja tasu peavad maksma vaid need, kes pärast südaööd paigale jäävad.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BOOK AND BED TOKYO (@bookandbedtokyo) on

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles