Tasub minna: turismimessil on väljas kuulsa lauluisa Gustav Ernesaksa Pobeda

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Nilson / PM/ SCANPIX BALTICS

Sel nädalavahetusel, 8.-10. veebruaril osaleb Eesti Maanteemuuseum Tallinnas turismimessil Tourest. Pealinna toodud kuulsa lauluisa Gustav Ernesaksa Pobeda tutvustab muuseumi uut avatavat näitusehalli ning hooaja tegemisi.

Väärika ajalooga Pobeda aitab tuua messikülastajateni juulikuus avatava uue liikluskasvatuse keskuse ja autoajastu näituse ühe temaatika. See auto oli 1950.-tel Nõukogude Liidus staatuse sümboliks ning privileegiks, mida igaüks endale lubada ei saanud. «Uus näitusehall «Masinate valitsemine» avab inimese ja masina vahekorra läbi saja aasta ning räägib sellest, kuidas masinad meid valitsevad. Samas paneb inimesi mõtisklema, kuidas ise teid ohutult valitseda,» tutvustab ekspositsiooni maanteemuuseumi turundus- ja kommunikatsioonijuht Liina Kukk.

Lauluisa Pobeda toomine pealinna juhatab sisse ka maanteemuuseumi tegemised laulupeo juubeliaastal. «Kohe maikuu alguses toimub maanteemuuseumis laulukooride talgupäeval ajarännak aastasse 1869,» täiendab Kukk. Laulupeo meeleolu on 2019. aasta muuseumisuve läbivaks teemaks. Ka tänavusel muuseumiööl avataval hooajanäitusel «Lauljad nüüd lähevad» vaatleme, kuidas on 150 aasta jooksul laulupeole mindud, juhtides tähelepanu selle sündmuse enneolematule vägevusele ja tähtsusele Eesti ajaloos.

Muuseumiaasta tuleb taas elamusterohke. Jätkub teatrisuve traditsioon – koostöös teatriga Must Kast etendub juulikuus koguperelavastus «Mowgli», esmakordselt toimub suvine lastelaager ning vanavanemate päeval tähistatakse paraadiga mootorratta Jawa 90. aastapäeva. Ent loomulikult on tähtsündmuseks muuseumi suurarendus – uue masinahalli avamine suve keskel. Tasub end muuseumi tegemistega kursis hoida!

Eesti Maanteemuuseumi leiab Tourest messilt Eesti hallist Põlvamaa pinnalt, kus koos teiste piirkonna turismettevõtjatega tutvustatakse algavat külastushooaega. Külastajaid ootavad ka mitmed head messipakkumised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles