Austraalias on tulvade tõttu kodudest lahkunud sajad inimesed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleujutus Townsville'is.
Üleujutus Townsville'is. Foto: Handout / AFP / Scanpix

Austraalia kirdeosas on «sajandi tulvaks» ristitud üleujutused muutnud linnatänavad jõgedeks ja sundinud sajad inimesed kodudest lahkuma, ilmateenistus lubab lähipäevil vihmasaju jätkumist ja hoiatab tornaadode eest. 

Queenslandi osariigi peaminister Annastacia Palaszczuk kutsus pühapäeval elanikke ettevaatusele.

Austraalia troopilises põhjaosas on sel aastaajal mussooniperiood, kuid tänavused sajud ületavad oluliselt normi. Kõige hullem on olukord rannikulinna Townsville'i ümbruses, kus vee valda ähvardab jääda 20 000 elumaja. Piirkonnas on sadanud nädalaga üle meetri sademeid, kui tavaline keskmine on aastas umbes kaks meetrit.

Austraalia saatis «sajandi tulvadega» võitlevasse riigi kirdeossa appi sõjaväe, piirkonnas on üle ujutatud elumajad, koolid ja lennuväljad, sajad inimesed on põgenenud ja tänavatele on ilmunud krokodillid. 

Sõjaväelased aitavad mussoonvihmadest laastatud Queenslandis inimesi katustelt ja toimetavad kohale liivakotte. Pühapäeval olid võimud sunnitud avama ohu tõttu suure paisu väravad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles