Suusamäel tagab hea libisemise õige hooldus

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumelauale või mäesuuskadele annab maksimaalse libisemise kiirmääre või õigeaegne hooldusesse viimine.
Lumelauale või mäesuuskadele annab maksimaalse libisemise kiirmääre või õigeaegne hooldusesse viimine. Foto: Caro / Scanpix
Spordivarustusega kaupleva Hawaii Expressi müügieksperdi Keith Hundi sõnul tuleb maksimaalse libisemise tagamiseks mäesuuskade ja lumelaua eest korralikult hoolt kanda.

Hunt soovitab olenevalt hooaja pikkusest, sõiduiseloomust ning nõlva kvaliteedist mäesuusad ja lumelaud vähemalt kord või paar talve jooksul hooldusesse viia.

«Agressiivsematel sõitjatel kuluvad suusad ja lauad kiiremini ning põhjavigastused on kerged tulema. Maksimaalse libisemise nimel soovitan kasutada kiirmääret, mida saab hõlpsasti ise nõlval põlve otsas põhjale kanda ning kui kiirmäärdest enam ei piisa ja kraapse on põhjale juba omajagu tekkinud, viia varustus hooldusesse,» ütleb Hunt. 

Talispordivarustus ei tohiks olla hoiul ka liiga külmas, soojas, kuivas ega niiskes keskkonnas. Soovitatav on paigutada suusad ja lauad ruumi, kus on keskmine toatemperatuur.

Kevadel oleks õige suvepuhkusele minevate suuskade ja laudade põhjad parafiiniga katta, sest siis taluvad nad paremini temperatuurikõikumisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles