Praamipiletite e-ostukeskkond Tuulelaevad.ee suletakse ajutiselt

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment Väinamere Liinide e-piletite ostukeskkonnast Tuulelaevad.ee.
Fragment Väinamere Liinide e-piletite ostukeskkonnast Tuulelaevad.ee. Foto: Tarbija24

Väinamere Liinide laevaliikluse info- ja piletikeskkond Tuulelaevad.ee läheb üle uuele süsteemile ja sellega seoses on portaal 1. detsembril suletud. 

Väinamere Liinide teenindusjuhi Anu Hiiuväina sõnul on suurt piletimüügi infosüsteemi igapäevaste toimetuste kõrvalt ehitatud juba pea poolteist aastat. «Täna oleme jõudnud järgmise etapini, kus vahetame 1994. aastast pärineva piletimüügi- ja aruandluse süsteemi välja kaasaegsema vastu. Tegemist on väga mahuka arendusega. Suurem muutus toimub kassa- ja aruandlussüsteemides ning kliendilepingute halduses, reisijad saavad aga oma kasutusse täiesti uue näo ja sisuga veebilehe,» rääkis Hiiuväin.

Üleminek seniselt infosüsteemilt uuele toimub 1. detsembril, mil vanad andmed viiakse üle uude süsteemi. «See on väga suur samm ühekorraga astumiseks, sest senine süsteem on arendatud jupphaaval pikkade aastate jooksul. Kõik peab koos ja korraga tööle hakkama. Oleme valmistunud selleks koos oma partneritega oma parimate teadmiste ja oskuste abil ning hoiame pöialt, et kõik masinad ja tarkvara hästi toimivad,» märkis Hiiuväin.

Üleminekuga seoses suletakse koduleht kolmapäeval, 30. novembril kell 20. Kui üleminek õnnestub väga hästi, võib leht taas üleval olla juba 1. detsembril, kuid alates 2. detsembrist avaneb uue välimusega portaal klientidele juba kindlasti. Uues portaalis pääsevad püsikliendid oma kliendikontole ligi endiste paroolidega.

Kuna iga uue asja käivitamise juurde kuulub paratamatult sissetöötamise aeg, on nii kassade personal, infotöötajad kui ka laevapered 1. detsembril kõrgendatud valmisolekus. Lisaks on sadamates tavapärasest enam inimesi.

«Kindel on see, et laevad sõidavad tavapäraselt ning keegi maha ei jää. Meie jaoks kõige olulisem on see, et reisijad saavad ladusalt laevale ja oma sihtkohta,» lisas Hiiuväin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles