Mullu külastati väikesaari erakordselt palju

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Kihnu Virve.
Parvlaev Kihnu Virve. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Mandri ja väikesaarte vahel opereerival ettevõttel Kihnu Veeteed oli mullu rekordaasta nii reisijate arvu kui ka sõidukite üleveo poolest.

Kihnu Veeteede juhi Andres Laasma sõnul on rõõm tõdeda, et 2018. aastal teenindati  mandri ja saarte vahel 236 000 reisijat. «Kõige rohkem ehk ligi 73 000 inimest liikus Kihnu-Munalaiu liinil, millele järgnes Vormsi rohkem kui 66 000 reisijaga. Samas viimase kahe aasta võrdluses oli suurim tõus Tallinna-Aegna liinil ja Laaksaare-Piirissaare liinil. Möödunud aasta numbrid näitavad selgelt, et huvi väikesaarte külastamise vastu on aasta-aastalt kasvav trend,» tõdes Laasma.

Ka sõidukeid veeti üle rekordarv ehk  74 000, mis on võrreldes 2017. aastaga 3,5 protsenti rohkem. Kõige enam sõidukeid ehk 28 000 liikus Vormsi ning 23 000 Kihnu suunal.

«Kui võrrelda külaliste ja kohalike liikumisi, siis Kihnu liinil tegid 30 protsenti sõitudest kohalikud ning Vormsi liinil 26 protsenti. Vaatamata väga ilusale ja pikalt kestnud suvele jäi saartele sõitvate külaliste arv aga üsna sarnasele tasemele eelneva aastaga. Saarte külastused sõltuvad väga palju varem planeeritud puhkustest ning ka saarte vastuvõtuvõimest,» nentis Andres Laasma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles