Ülevaade: milliseid tuntud vaatamisväärsusi tasub külastada soojemal, milliseid külmemal aastaajal?

Elina Roosaar
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wong Sze Fei / PantherMedia / Wong Sze Fei / Scanpix

Enamasti kiputakse tuntud atraktsioone külastama pigem suvel, kuid kas see on alati kõige targem tegu?

Suur kanjon

Foto: Pixabay

Looduse meistriteos Suur kanjon on üks populaarsemaid vaatamisväärsusi Ameerikas, mida külastab igal aastal ligikaudu viis miljonit inimest. Enamasti eelistatakse kanjonit külastada suvel, kui on ohtlikult palav, kuid rahvahulkade vältimiseks on sobivaim külastusaeg hoopis kevadel või sügisel.

Suur Hiina müür

Foto: Pixabay

Tuntud Hiina kaitserajatist külastatakse enamasti suvel, mistõttu mitmed müürilõigud on sageli ülerahvastatud. Samuti häirib matkajaid palavus. Parim aeg külastamiseks on kevadel või sügisel, kuid ka talve ei tasu peljata, sest müürilt avaneb imeline vaade lumistele mäenõlvadele.

Colosseum

Foto: Pixabay

Rooma suurimat amfiteatrit külastatakse peamiselt kevadel ja sügisel. Seega tasub rahvamasside vältimiseks võtta reis ette hoopis talvel (täpsemalt jaanuari keskpaigast märtsi alguseni). Siis on ka hotellides hinnad madalamad ning söögikohad tühjemad.

Eiffeli torn

Foto: Pixabay

Pariisi tuntuimat ehitist külastatakse enamjaolt suvel, seega on kahetunnised ootejärjekorrad täiesti tavaline nähtus. Torni tasub imetleda hoopis talvel, mil järjekorrad on lühemad. Lisaks rõõmustab reisiselle ka täiesti uus talveterrass. Ilm võib küll veidi jahe olla, kuid talvel sajab enamasti vähem kui kevadel.

Taj Mahal

Foto: Pixabay

India kuulsat haudehitist võib vabalt pidada maailma kauneimaks hooneks. Seda külastab ligi kaheksa miljonit turisti aastas, mistõttu suuri rahvahulki võib kohata aastaringselt. Suvist mussooniperioodi tasub siiski vältida. Parim aeg külastamiseks on oktoobrist aprillini, kohale tasub minna juba varahommikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles