Häbiväärne: turistid käitusid ohustatud merikilpkonnaga lubamatul viisil

Annaliis Laidre
, Teemaveebide toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: YE AUNG THU / AFP / SCANPIX

Internetis levib foto, millel on näha last, kes istub äärmiselt ohustatud merikilpkonna peal. Ametnikud on võtnud ülesandeks asjaga seotud isikud üles leida, et nad  antud teo eest vastutusele võtta.

Pildilt on näha, kuidas oranži päästevestiga laps istub kilpkonna kilbil, samal ajal kui täiskasvanu hoiab isendit jalaga, et too ei saaks ennast eemale tõmmata.

Business Insider Malaysia avaldatud teabe kohaselt postitati foto Instagrami ja informatsiooniks kirjutati juurde, et turistide meeleheaks püüdis laevakapten kilpkonna kinni ning tõstis ta paati. Seejärel oli soovijatel võimalus temaga koos pilte teha.

Sajad inimesed on fotot nähes kirjutanud vihaseid kommentaare ja nõudnud, et valitsus olukorrale reageeriks.

Malaisia osariigi Sabah keskkonnaminister Christina Liew on öelnud, et pildil nähtav teguviis on täiesti vastuvõetamatu. Lähemalt ta antud teemat kommenteerima ei nõustunud, sest juurdlus alles käib.

Vaata kõnealust pilti:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles