Eksperdid annavad nõu: 4 kasulikku vihjet aja mahavõtmiseks ja akude täislaadimiseks

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Millal sa end viimati täiesti välja puhkasid? Puhka Eestis pakub neli näpunäidet mida ette võtta, et tunneksid end taas terve ja lõõgastununa.

Kas oled aegajalt tundnud, et jooksed energiast tühjaks ja tahaksid täiesti välja puhata? Igaüks vajab vahetevahel enda laadimist. Eestimaa rahulik ja puutumatu loodus on ideaalne koht oma väsinud keha ning hinge ravitsemiseks. Siin saad oma akud täis laadida nii füüsiliselt kui ka vaimselt. Loe nõuandeid, mis pakuvad lõõgastusvõimalusi, kuid annavad samal ajal ka uusi kogemusi.

Mine loodusesse

Tallinnas ja Tartus kihab kiire linnaelu, kuid tasub vaid mõni kilomeeter linnast välja sõita, kui leiad end keset ajatut metsavaikust. Kui otsid rahulikku olemist ning omaette kulgemist, siis võta ette retk mõnda rahvusparki või kaitsealale. Rabamatk, loopealsed, linnulaul, jõgede vaikne voolamine – see kõik viib igapäevamured eemale. Et tõelist puhkust nautida, pane käest telefon ja muu tehnika. Liikumine ja värske õhk toovad ka hea une ning taastavad tegutsemistahte.

Hea toit viib mured meelest

Puhas õhk, puutumatu loodus, lihtne ja maitsev kõhutäide – rohkem polegi aja mahavõtmiseks vaja! Eesti köök hindab hooajalist ning kohalikku toitu. Selleks, et tõesti lõõgastuda, proovi veidigi aega loobuda kohvist, asendades selle taimeteedega, mis on pärit meie oma puhtast loodusest. Laia teevaliku igaks elujuhtumiks leiad nii suurematest kui väiksematest toidukauplustest, apteekidest ja looduspoodidest.

Saun ravib kõik probleemid

Eestlased on saunarahvas. Saun puhastab nii ihu kui hinge, tuues sügava une ja muredest vabanemise. Juba meie esivanemad teadsid, et kuumus vabastab lihaspinged, puhastab nahka, ergutab vereringet, kiirendab ainevahetust, tugevdab immuunsüsteemi ja avab kopse. Võta leili, vihtle, kalla end üle külma veega ja oled kui uuesti sündinud!

Korralik uni

Korralik puhkus ja sügav uni on jõuvarude taastamiseks hädavajalikud. Loomadel pole magamisega kunagi probleeme, samuti ka sinul, kui kasutad näiteks pehmet ÖÖlooma unemaski. Eriti kasulik on see hea une toomiseks ning väljapuhkamiseks meie hingematvalt valgetel kevad- ja suveöödel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles