Kruiisilaeva kapten paljastab: mis ohustab reisijaid kõige enam? (1)

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

38-aastane Kate McCue on esimene ameeriklannast kruiisilaeva kapten. Ta jagab meiega mõningaid laevakruiisidega seonduvaid saladusi.

Üks põhiküsimustest, mida McCuele sageli esitatakse, puudutab laevajuhtimist. «Kes siis juhib, kui sina siin oled?» küsitakse kaptenilt, kui nähakse teda laevas ringi kõndimas.

«Reisijad eeldavad, et ma elangi kaptenisillal,» avaldas McCue. Päris nii see siiski pole. Üldjuhul on kapten juhtimisruumis sadamast lahkumisel ja sadamasse saabumisel, vahel ka teistel aegadel, kui meeskond teda vajab. Muretseda pole siiski vaja, sest kaptenisillal on alati kohal vähemalt kolm kvalifitseeritud laevaohvitseri, vahendab Daily Express.

Kruiisilaevad on kapteni sõnul väga turvalised. Peamine tegur, mis reisijaid ohustab, on oksendamist ja kõhulahtisust põhjustav noroviirus, mis on väga nakkusohtlik. Kui kellelgi löövad välja noroviiruse sümptomid, on ta sunnitud oma kajutisse karantiini jääma.

Teiseks riskiteguriks on piraadid, kes ohustavad iseäranis neid laevu, mis seilavad Aafrika ja Aasia vetes. Piraatide vastu võitlemiseks kasutatakse näiteks veekahureid. 2016. aastal üritasid piraadid rünnata Seaboard Spiriti kruiisilaeva, juhtum leidis aset Somaalia lähistel.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles