Ravimitega reisimine muutub uuest aastast lihtsamaks

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisikott. Pilt on illustratiivne.
Reisikott. Pilt on illustratiivne. Foto: MARINA PUSHKAR/PM/EMF

Sotsiaalministri määruse muudatusega saab järgmisest aastast reisile minnes ravimiametilt luba taotlemata kaasa võtta senise viie preparaadi asemel kuni kümme erinevat ravimipreparaati.



  1.  

Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul kehtestati senised tingimused enam kui kümme aastat tagasi, arvestades sellel ajal kehtinud ravimite kasutamise praktikat ja ravimitega reisimist. «Kümne aastaga on olukord oluliselt muutunud, näiteks eakamate isikute puhul ei ole viie erineva ravimpreparaadi igapäevane kasutamine haruldane. Sealjuures võib lisanduda vajadus võtta reisile kaasa ka käsimüügiravimeid näiteks allergia, valu, põletiku leevendamiseks. Seetõttu oli ravimite reisile kaasavõtmise lihtsustamine igati oodatud ja vajalik,» ütles Pevkur.

Kuna iga üksikut ravimpreparaati võib ilma Ravimiametilt luba taotlemata jätkuvalt kaasa võtta kuni viis pakendit, ei suurenda muudatus ministeeriumi hinnangul ravimite ebaseadusliku kaubanduse riski.

Muudatus jõustub 1. jaanuarist 2012.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles