Tagasivaade: enim loetud reisilood lõppevast aastast

Elina Roosaar
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Toome välja Postimehe reisiportaali Reisile.ee lõppeva aasta kõige populaarsemad lood.

1. Ülilahe video: hispaanlase droonikaadrid Eestist toovad kananaha ihule

Eelmise aasta juunikuus külastas Barcelonas elav filmimees Eneko García-Amezaga Eestit ning võttis droonikaameraga üles meie kodumaa ilu. «Ma leidsin eest ilusa riigi ja ilusad inimesed,» ütleb García-Amezaga. «Tänan Eestit!»

2. Tragöödia Tenerifel: keegi ei arvanud, et puhkus võib niiviisi lõppeda

«Teadmatus hukutas meid, ookeaniga nalja ei tehta,» kommenteeris 14. jaanuaril Tenerifel kahe lätlase elu nõudnud tragöödiat Valeri, üks kannatanutest. Tema ja ühe naise tõmbasid päästjad ookeanist helikopterisse elusana.

Tenerife rand
Tenerife rand Foto: Menendez/SIPA/Scanpix

3. Armastatud reisiblogija kukkus 30-meetriselt koselt surnuks

Üle miljoni jälgijaga reisiblogija Ryker Gamble hukkus Kanadas Shannoni kosel, kui läks vette kukkunud sõpra aitama.

4. Kaasreisija selgitab, miks ei õnnestunud lennuki aknast välja lennanud naist päästa

Aprillikuus USAs aset leidnud Southwest Airlinesi õnnetuses purunes lennuki üks akendest õhus olles ning selle lähedal istunud reisija lendas poolenisti aknast välja. Kaasreisija selgitab, mis täpsemalt juhtus.

5. Õudne video: Gruusia mäesuusakeskuses pildus rikki läinud lift inimesi igasse ilmakaarde

Märtsis läks Gruusias Gudauri Mäesuusakeskuses suusatajaid mäkke vedav köislift rikki ja hakkas topeltkiirusel vales suunas liikuma. Inimesed kukkusid igasse ilmakaarde ning videol on kuulda paanilisi karjeid.

6. Eestlaste päikesepuhkus Balil päädis ebaseadusliku kinnipidamisega

Automaaditoru kuklas ja käed selja taha seotud, ei mingit võimalust võtta ühendust Eesti välisministeeriumi või kohaliku konsuliga – sellisesse olukorda sattus 14. märtsil Bali turismi Mekas Nusa Duas hotelli pakutud tutvumiskokteili nautima läinud Eesti reisiseltskond.

Automaatrelvad ja kuulivestid kuuluvad Indoneesia politsei eriüksuslaste standardvarustusse.
Automaatrelvad ja kuulivestid kuuluvad Indoneesia politsei eriüksuslaste standardvarustusse. Foto: Reuters/ScanPix

7. Eesti neiu Indias: kolme kuuga on selgeks saanud peamine asjaolu, mis selle riigi arengut pidurdab

Ka koduloomadesse suhtutakse siin tihti hoopis teisiti. Kord jooksis 18-aastane tüdruk hirmunult eest ära väikesel kassipojal, kes oli lastekodu hoovi uitama sattunud. Ja kui Henar looma veel maast üles korjas ja sülle võttis, oli neiu lõplikult šokeeritud. Samuti kulus päris mitu jalutuskäiku, et teha lastele selgeks, et mööduvaid hulkuvaid koeri ei pea kiviga viskama, kirjutab Indias vabatahtlikku tööd tegev Sandra.

8. Jälk «suveniir»: soojamaareisil paljajalu rannas kõndinud paar sai jalga parasiidid

Troopilistes piirkondades tasub rannas paljajalu kõndimisega ettevaatlik olla. Kaks kanadalast said puhkusereisilt jalga kidakärssussid.

9. Juss Haasma Tai rolleriõnnetusest selgus uus detail: avarii põhjustas kohalik kurikamees

Näitleja avaldas Facebooki grupis Paradiisisaar.ee uue detaili oma aasta tagasi Tais juhtunud rolleriõnnetusest, et inimesi hoiatada. 

10. Baltimaade pikim koobas varises kokku

Lätis varises kokku osa Dauģēni koopast, mis on Baltimaade pikim looduslik maa-alune ruum.

11. Mainekas reisibüroo sulges päevapealt uksed

Euroopa üks suuremaid online-reisibüroosid peatas rahaliste raskuste tõttu juuni lõpus oma tegevuse.

12. Eestlane Mehhikos: maksime politseile altkäemaksu, et eluga Mehhikost välja pääseda

Läksime abikaasaga Californiasse reisima ja läksime ka San Diegosse. Hoolimata sõprade hoiatustest, mõtlesime, et oleme Mehhikole nii lähedal, et käime siis piiri ääres ka ikka ära. Ilmselgelt oli see viga, kirjutab Ameerika Ühendriikides reisiv Maria Joost.

13. Plagiaat! Hiinlased kopeerisid üks ühele Eesti seiklejate reisivideo

Eestlased Katri Palm ja Juhani Särglep on elukutselised reisijad, kelle lummavad reisivideod ja fotod on inspiratsiooniks paljudele rännuhimulistele.  Hiljuti avastas paar aga, et kaks hiinlast on nende Maldiividel tehtud video «High on summer» sekundipealt maha teinud ning esitlenud seda siis oma tööna.

14. Eesti arstitudeng Jaapanis: kerakala mürgitusega patsienti nähes suutsin vaid kõigi Jaapani jumalate poole palvetada

Haigla kõlaritest anti teada, et meie elustamistiim peab kibekiiresti tulema osakonda, sest kiirabiga on saabunud järjekordne patsient. Ja no muidugi - mina olin esimesena platsis. Õde ütles mulle vaid, et tulemas on kerakala mürgitusega patsient. Ma seisin seal kui kivikuju ja suutsin mõelda vaid Nemo multifilmi peale - kas see sama kerakala sealt multikast?! Või mis?, kirjutab Jaapanisse praktikale läinud arstitudeng Laura Zirel.

15. Eesti mägironijad pääsesid hukkunutega kopteriõnnetusest vaid tänu juhusele

Augustis kukkus Pamiiri mäestikus alla kopter, kus oleks pidanud olema ka eestlastest mägironijad. Viimase info kohaselt hukkus õnnetuses kaks pilooti ja kolm alpinisti.

16. Palmide ja päikse asemel ootas halli passiga turiste ees kannatuste rada

Pisarad, ägedad vaidlused, kaotatud närvirakud, ootamatud väljaminekud, otsereisi asemel kaks päeva väntsutusi mööda erinevaid lennujaamu, rikutud aastavahetuspidu – sellisena ei kujutanud kaks Eesti peret ette oma kaua oodatud puhkust Dominikaani päikse all. Aga kogu see kannatuste rada sai alguse Finnairi töötaja otsusest mitte lubada lennukisse hallipassimehi.

17. Nelja miljoni elanikuga linnast saab vesi otsa

Pärast kolmeaastast põuaperioodi on Lõuna-Aafrika Vabariigi ühe pealinna Kaplinna veehoidlates piisavalt vett veel vaid kolmeks kuuks. See tähendab, et Kaplinn on esimene suurlinn maailmas, kust vesi saab otsa.

Kaplinn
Kaplinn Foto: Michael Kn/Scanpix

18. Müsteerium on lahenemas: selgus Lihavõttesaare kujude asukoha põhjus

Rapa Nuil ehk Lihavõttesaarel on hiiglaslikud moai kujud, mille päritolu ja nende liigutamise võimalikkus on olnud teadlaste uurimisobjektiks juba sajandeid. Teadlased usuvad nüüd, et kujude eesmärgiks oli märgistada joogivee asukohti.

19. Soome ropud kohanimed panevad välismaalased punastama

Soome on kaunis riik virmaliste, eraldatud saarte, tuhandete järvede, imelise Lapimaa ja kauni metsaga. Millegipärast armastavad soomlased aga paljudele ilusatele paikadele vulgaarseid nimetusi panna.

20. Top 10: nendes riikides makstakse kõrgeimat palka

Juhtimisarengu Instituut (IMD) uuris, kuidas riigid arendavad talente, neid ligi tõmbavad ning hoida suudavad. Raportist selgus kõigi maailma riikide teenindussektori ja juhtide palgainfo ning kõige rohkem palka maksvate riikide järjestus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles