Vimkaga jõulud Eesti moodi

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väätsa rahvamaja akende kaunistamisel said kaasa lüüa kõik soovijad, olgu siis tegu jahimeeste, spordiseltsi või koolilastega.
Väätsa rahvamaja akende kaunistamisel said kaasa lüüa kõik soovijad, olgu siis tegu jahimeeste, spordiseltsi või koolilastega. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Pikkade pühade ajal ringi sõites tasub teha peatus väikelinnades, kus traditsioonilise kuuse kaitsjatel pole õnnestunud fantaasialendu kärpida.

Tavatud jõulupuud tegid Rakvere üle ilma kuulsaks ja meelitasid linnakesse arvukalt turiste, tänavu aga kohalike poliitikute survel sellest tavast loobuti. Loodus tühja kohta ei salli ja nii saab teistmoodi jõulupuud tänavu imetleda hoopis Viljandis, Tõrvas ja Kärdlas. Aga nende jõulude ajal meelitab kõige rohkem turiste hoopis väike Väätsa, sest nii uhkeid jõuluaknaid kui seal pole Eestimaal veel nähtud.

«Võõrast rahvast on need vaateaknad küll Väätsale toonud, aga kui palju, ei oska öelda, sest ega keegi neid ei loe,» rääkis Järvamaal asuva Väätsa rahvamaja vaateakende kaunistamise idee autor Lauri Läänemets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles