Rõve põhjus, miks lennukis ei tohi kohvi ega teed tellida (1)

Elina Roosaar
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Z Jan / PantherMedia / Z Jan / Scanpix

Kuigi üks mõnus kohv või tee võib lennureisi palju meeldivamaks muuta, tasub lennukipardal kuumadest jookidest siiski hoiduda.

Salongipersonal ise kohvi ega teed lennukipardal ei joo. Põhjus seisneb selles, et EPA uuringu järgi ei suuda üks kaheksast lennukist täita joogivee ohutuse nõuded. Kohvi ja teed valmistatakse kraaniveest ning salongipersonal üldjuhul ei tea, millal veepaake viimati puhastati, vahendab Aol.

Enne lendu toovad vee kohale veoautod, mis on ohtlikud bakteriallikad. 2015. aastal läbiviidud uuringus analüüsiti 154 veenäidist ja tuvastati 37 erinevat bakteriliiki. Uuringust selgus ka tõsiasi, et pikamaalendudel on suurem võimalus saada saastatud vett.

Ka vee keetmine ei muuda seda ohutumaks. «Keetmine võib mõne mikroorganismi küll tappa, kuid kindlasti ei suuda see tappa enamikku,» rääkis keskkonnateadlane Brenda Wiles. Kuigi ükski reisija pole veel raporteerinud, et lennukipardal tarbitud kohv või tee oleks tema tervisele halvasti mõjunud, tasub lennukis igaks juhuks ainult pudelivett juua ning kohvist ja teest hoiduda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles