Meie mees Jeruusalemmas (1)

Ainar Ruussaar
, erikorrespondent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ants Seiler ja Jeruusalemma vanalinn. Kümme aastat seal elanuna tunneb ta siin iga tänavasoppi ja nurgatagust.
Ants Seiler ja Jeruusalemma vanalinn. Kümme aastat seal elanuna tunneb ta siin iga tänavasoppi ja nurgatagust. Foto: Ainar Ruussaar

On inimtüüpe, kes ajaga ei muutu. Tunnen ta Jeruusalemma vanalinna servas kohtudes kohe ära – täpselt samasugune pikk Ants seisis enam kui kümme aastat tagasi Eesti Televisiooni stuudios kaamera taga. 2008. aasta kevadel pakkis Ants koos abikaasa ja kahe lapsega asjad ja tuli Iisraeli, kus alustas Soome kristliku TV7 teenistuses.

Ants Seileri isa Ants Seiler oli võidusõiduautode konstruktor ja võidusõitja, kes hukkus Riias ringraja võidusõidul 1968. aasta suve hakul. Antsu sünnini oli siis jäänud viis kuud. «Kui ma lasteaia lõpetasin ja igaüks pidi ütlema, kelleks ta tahab saada, ütlesin muidugi, et võidusõiduautode konstruktoriks,» räägib Ants, kes õppis keskkoolis ja hiljem tollases polütehnilises instituudis autoremondilukksepa ja masinaehituse eriala. «Aga mingil ajal muutus see õlidega seotud tegevus mulle vastumeelseks, n-ö avastasin televisiooni ja õppisin Tallinna polütehnikumis tele-side-raadio eriala,» meenutab Ants oma sattumist Eesti Televisiooni kaamerate taha.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles