Selgunud on maailma kõige keskkonnasõbralikumad lennufirmad (1)

Elina Roosaar
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ronalds Stikans / PantherMedia / Ronalds Stikans / Scanpix

Lennundust peetakse üldiselt üheks suuremaks keskkonnasaastajaks, kuid osa lennufirmasid üritab siiski oma süsiniku jalajälge vähendada. Keskkonnarühmitus atomsfair koostas 2018. aasta lennufirmade indeksi, mis reastab lennufirmad keskkonnasõbralikkuse alusel.

Indeksi koostamisel võeti aluseks lennufirmade süsinikuemissioon ühe reisija-kilomeetri kohta. Analüüsiti kasutatavate lennukite tüüpe, olemasolevate istekohtade arvu, kauba mahutavust, mootori- ja tiivatüüpe ning lennukite täituvust, vahendab CNN.

Kõige keskkonnasõbralikemaks kuulutati lennufirmad, mis kasutavad kaasaegseid kütusesäästlikke lennukeid (Boeing 787-9, Airbus A350-900 ja A320neo) ning mis mahutavad pardale võimalikult palju inimesi. Esikolmikusse jõudsid Suurbritannia lennufirma TUI Airways, Brasiilia lennufirma LATAM Airlines Brasil ja Hiina lennufirma China West Air.

Kümme kõige keskkonnasõbralikumat lennufirmat on järgmised:

1. TUI Airways

2. LATAM Airlines Brasil

3. China West Air

4. TUIfly

5. Transavia France

6. SunExpress

7. Thomas Cook Airlines

8. Air Europa Express

9. Condor Flugdienst

10. Juneyao Airlines

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles