AirBalticu uuring: lendamist eelistatakse sageli teistele transpordivõimalustele

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: airBaltic

Käesoleva aasta novembris korraldasid airBaltic ja Norstat küsitluse, mille tulemusena selgus, et 72% Eesti elanikest eelistab reisida marsruudil Tallinn−Amsterdam lennukiga, eelistades seda rongi-, bussi ja autotranspordile.

Veebis läbiviidud küsitlusest võttis osa 1000 vastajat vanuses 18-74. Yana Denisova, airBaltic Eesti piirkonnajuht: «Kui läbida tuleb võrdlemisi pikki distantse, siis suurem osa meist arvestab eelkõige reisi mugavuse ja taskukohasusega. Tänaste valikute seas on mugavam ja tihti ka odavam eelistada lennureisi teistele transpordivõimalustele. Paistab silma, et lennutransport on eelistatuim transpordiviis peaaegu kõigis vanusesegmentides.»

Suurem osa Eesti elanikest (45%) on esimest korda oma elus lennanud enne 20. eluaastat. Lisaks väitis 14% küsitletutest, et nad on esimest korda lennanud juba enne 10. eluaastat. 

«Aina rohkem perekondi valib võimaluse lennata koos lastega. Paljud lennufirmad, sh airBaltic, pakuvad nii vastsündinute kui ka väikelaste allahindlusi, aidates perel korraldada lendu kõige mugavamal viisil,» lisas Denisova.

Kaspar Küünarpuu, Norstat Balticu juhataja: «Kõigi eksisteerivate valikuvõimaluste juures eelistavad tarbijad kõige suurema tõenäosusega just otselende nii puhkuse- kui ärireisideks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles