Tähelepanu! Hispaania lennujaama turvatöötajad hakkavad enne jõule streikima

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Albert Gea / Reuters / Scanpix

Madridi-Barajase Adolfo Suáreze lennujaama turvatöötajad hakkavad 21. detsembril streikima, kuna neile ei ole lubatud boonuseid makstud ning nende töörõivad ei ole piisavalt soojad.

Streik puudutab kõiki turvatöötajaid, kes patrullivad nii lennujaamas sees kui ka väljas. Ametiühingu sõnul ei ole varasemate läbirääkimiste käigus lubatud boonuseid 300 töötajale makstud. Samuti on rikutud kutsehaiguste ennetamise seadust, sest ettevõte ei taga töötajatele riideid, mis hoiaksid neid õues olles ekstreemsete ilmastikuolude puhul soojas.

Lennuliikluse eksperdid ütlevad, et streik põhjustab reisijatele küll ebamugavusi, kuid nad ei ennusta samasugust kaost ja massiivseid järjekordi, mis tekkisid sarnase streigi käigus 18 kuud tagasi Barcelona El Prat lennujaamas. Seda seetõttu, et streigis ei osale need turvatöötajad, kes kontrollivad lennule minevaid reisijaid.

Hetkel on muidugi veel oht, et ka turvakontrolli töötajad ühinevad streigiga mõne päeva jooksul.

Ametiühingu esindaja ütles, et streik jääb ära, kui toimub progress positiivses suunas. Töötajad ei kavatse leppida tühjade sõnadega, vaid tahavad näha reaalseid tegusid.

Streigi toimumise puhul võib see kesta kuni 8. jaanuarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles