Müstiline: miks on Google selle saare oma kaardil udustanud? (2)

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ekraanitõmmis Google Mapsist

Google Maps on rakendus, mida kasutatakse eesmärgiga leida üles erinevad asukohad üle kogu maailma. Aga mõnikord on olukord hoopis vastupidine ja Google varjab asukohti, näiteks nagu seda müstilist Venemaa saart.

Kaugel Venemaa mandriosast Ida-Siberi meres asub Jeanette’i saar, aga Google’i kasutajad seda ei näe. Nimelt on Google Maps selle saare kaardil udustanud, näha on ainult suur must plekk.

Saare pindala iseenesest on ainult 3,3 ruutkilomeetrit ja see on suures osas jääga kaetud. Saare kõrgeim punkt on 351 meetrit.

Selle väikse kaljupaljandi avastas 1881. aastal Ameerika mereväeohvitser George E. De Long. Sellest hoolimata teatas Venemaa palju aastaid hiljem, et Jeannette’i saar koos veel mitmete teistega kuulub Venemaa Keisririigile.

Nõukogude Liit säilitas hiljem territoriaalset nõuet. Administratiivselt kuulub see saar nüüd Venemaa Föderatsiooni alla kuuluvale Sahha Vabariigile.

Ameerika Ühendriigid ei järginud kunagi De Longi väidet ja tunnistab saart kui Venemaa territooriumit.

Sellegi poolest arvatakse see olevat selgitus, miks saar on Google kaardil udustatud. Ehk ei teata, kellele see saar ikkagi kuulub.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles