Paradiisi tumedam pool: populaarne puhkepiirkond varjab seksuaalkuritegusid

Elina Roosaar
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sergey Borisov / PantherMedia / Sergey Borisov / Scanpix

Hiljuti avastasid uurivad ajakirjanikud kurva tõe: Jamaikal vaikitakse enamik seksuaalkuritegudest maha.

Jamaika kuurordid ei soovita kannatanutel politseisse pöörduda ning tasuks vaikimise eest pakutakse tasuta hotellimajutust või raha tagastamist, vahendab kannatanutega vestelnud Detroit Free Press. 

Kui kannatanu siiski pöördub politseisse, võib juhtuda, et teda ei võeta tõsiselt. «Sellised asjad juhtuvadki siin. Järgmine kord ära joo nii palju,» olevat üks politseinik kannatanule öelnud. 

Ajakirjanike andmetel on juhtumeid väidetavalt ette tulnud kõigis populaarsetes kuurortides: Beaches Negril Resort & Spa, Sunscape Splash, Sandals Ochi Beach Resort, Grand Bahia Principe, Breathless Montego Bay Resort & Spa ning Hotel Riu Reggae. Sandals Ochi Beach Resorti esindaja eitab süüdistust.

Ametnikud soovitavad Jamaikal väga ettevaatlik olla, sest seksuaalkuritegusid esineb sageli, isegi luksuslikes all-inclusive kuurortides. UNICEF Jamaica andmetel on riigis tõsiseks probleemiks ka laste seksuaalne väärkasutamine, kuid laialt levinud vaikimiskultuur ei lase ohvritel kõnelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles