Detsembris algavad kõnelused Kiievi-Tallinna rongiliini pikendamiseks (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga-Riia reisirong. Reisijad lähevad rongi peale. Raudtee
Valga-Riia reisirong. Reisijad lähevad rongi peale. Raudtee Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ukraina riiklik raudteefirma Ukrzaliznõtsja peab Kiievi-Riia rongiliini käivitamist edukaks ning alustab detsembris Eesti Raudteega kõnelusi selle pikendamiseks Tallinnani.

Eesti Raudtee pressiesindaja sõnul on nad detsembri alguses saamas kokku Ukraina Raudtee esindajatega, et tutvuda antud projekti tasuvanalüüsi ning tuleviku plaanidega. Pärast kohtumist tehakse vastavad otsused ning sammud. «Eeldusel, et rongiliin on edukas ning reisijate huvi on piisav, kulgeks rongiliin läbi Valga.»

Eesti Raudtee on põhimõtteliselt huvitatud Kiievi-Minski-Vilniuse-Riia liini pikendamisest Tallinna ning selleteemalised kõnelused on plaanitud detsembrisse, teatas Ukrzaliznõtsja.

Ukraina raudteede teatel töötab Kiievi-Riia liin praegu ligikaudu nullkasumlikkusega, ent kuna praegu on madalhooaeg ning liin alles alustas tööd, saab käivitamist pidada edukaks.

Ettevõtte teatel on kaheksa reisiga sel marsruudil veetud 2100 reisijat, neist 1000 Leetu või Leedust ning 950 Lätti või Lätist.

Kiievi-Minski-Vilniuse-Riia rong käib korra nädalas alates 28. septembrist.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles