Deltaplaani piloodi andestamatu apsakas: reisija unustati õhusõiduki külge kinnitada

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pavel Losevsky / PantherMedia / Scanpix

Chris Gurksy on mees, kes oli Šveitsis puhkusel olles väga lähedal surmale. Ta otsustas minna deltaplaaniga sõitma, sest ta polnud seda varem teinud. Kahjuks ei läinud asjad oodatud viisil. Nimelt unustas instruktor mehe ohutusrihma deltaplaani külge kinnitada.

Gurksy pidi elu eest kinni hoidma kaks minutit ja 14 sekundit. Mehe sõnul oli see väga raske, aga ta pidas vastu, et rääkida oma lugu.

Juhtumist on olemas ka videomaterjal, kust on näha, et mees üritab vasaku käega hoida kinni metallpulgast ja parema käega instruktori seljast, samal ajal kui nad lendavad üle puude ja põldude. Mõneks hirmuäratavaks hetkeks kaotas Chris isegi kindla haarde metallpulga ümbert.

Chrisi sõnul rebestas ta oma vasaku biitsepsi kõõluse ja lisaks pidi ta oma randmega pärast vahejuhtumit operatsioonile minema, kirjutab The Sun.

Videos on näha, kuidas piloot üritab iga hinna eest deltaplaanile sobivat maandumiskohta leida, samal ajal kui Chris hoiab kõigest jõust kinni. Piloot üritab aidata ka Chrisil kusagilt paremini kinni haarata, sest vahepeal ripub ta ainult ühe käega.

«Ma mäletan, et vaatasin alla ja mõtlesin, et nüüd ongi kõik. Tundsin vahepeal, et mu käsi libiseb ära, aga siis üritasin jälle kusagilt mujalt kinni haarata,» sõnab mees.

Väga õnnelik õnnetus, sest Chris suutis sellest olukorrast kõigest hoolimata eluga välja tulla. Vaata videot!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles