Üleskutse kaasmaalastele: aitame vapra Eesti naise unistuste polaarrännakule Fjällräven Polar 2019!

Elina Roosaar
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erika Eros / PantherMedia / Erika Eros / Scanpix

Eesti matkaentusiast Maiu Lünekund võtab sel aastal osa ülemaailmsest konkursist Fjällräven Polar 2019, mille peavõiduks on 300-kilomeetrine kelgukoerte rännak. Konkurents on tihe ning Maiu vajab matkale pääsemiseks kaasmaalaste toetust.

«Kui teised soovivad minna puhkuseks palmi alla, siis mina olen nõuks võtnud teha enda varvastest pilt hoopis polaarjoone taga, kus paugub 20kraadine pakane! Tahan ise õppida ja seda teistegagi jagada, millist varustust seal ellujäämiseks vaja on, mis on muud külmaga seotud ohud ning kas kümnetunnise koerarakendis sõidu puhul on paratamatu, et sõrmed-varbad kukuvad lõpuks otsast ära,» räägib naine. Maiu poolt hääletada saab SIIT.

Fjällräven Polarile pääsemine pole eestlaste jaoks sugugi lihtne. Kõigepealt tuleb rinda pista meist märksa suuremate naabritega: Soome, Rootsi, Läti ja Leeduga. Väljavalituks osutub siit vaid üks kandidaat, seetõttu polegi eestlased just sageli Fjällräven Polarile sattunud. Vaid kaks korda varem on see õnnestunud – 2014. aastal osutus valituks Katrina Sokk ning 2016. aastal Hans Markus Antson. 

Ent just praegu, mil käib rahvahääletus järgmise matkagrupi koostamiseks, tundub Eesti esindaja pääsemine kuulsale karmile polaarmatkale taas käegakatsutav. Eesti lipp on üldises hääletustabelis hetkel lausa esikuuikus. 

Maiu peamiseks konkurendiks on Rootsi lipu alt kandideeriv mongol, kellega vahe on peaaegu olematu. Kuna aga Rootsis ja Mongoolias on palju rohkem inimesi, siis vajab ta enda sõnul kõigi eestlaste tuge ja häält. Hääletamine kestab kuni 15. detsembrini ning kõige enam hääli saanud võistleja pääsebki polaarmatkale.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles