Peipsimaa ja Vooremaa lähevad põhjanaabritele jõulumeeleolu viima

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MTÜ Peipsimaa Turism

24. ja 25. novembril toimub Soome suurim Eesti kultuuri festival Martin markkinat, mis annab suurepärase võimaluse oma piirkonda ja tegevusi laiemalt presenteerida. Sel aastal on tähelepanu keskmes Peipsimaa ja Vooremaa.

Sel nädalavahetusel 35. korda toimuv Mardilaat muudab Helsingis Läänesadama lähedal asuva kultuurikeskuse Kaapelitehdas taas eesti käsitöö, toidu, kirjanduse ja muusika oaasiks. Tuglase Seltsi korraldatavast Mardilaadast on saanud paljudele aeg, mil algab jõuluootus, ja koht, kust hangitakse jõulukingid, kohtutakse sõpradega ja nauditakse head kultuuriprogrammi. Laat on populaarne nii soomlaste kui soome-eestlaste seas ja sinna tullakse terve perega kogu päevaks.

Laadal pakutakse eesti käsitööd, toidukaupa, tutvustatakse eesti kirjandust ja Peipsi- ning Vooremaa puhkusevõimalusi. Peipsimaalt ja Vooremaalt läheb Mardilaadale 25 väikeettevõtjat erinevatest valdkondadest, lisaks Peipsimaa Turismi, Jõgeva valla ja Jõgevamaa Ettevõtlus- ja Arenduskeskuse esindajad.

Foto: MTÜ Peipsimaa Turism

Tartu valla vallavanem Jarno Laur: «Olen äärmiselt rõõmus selle üle, et Peipsimaa ja Vooremaa koostööd teevad ning meie piirkond Helsingis messil nii suurejooneliselt läbi kultuuri, käsitöö, kohaliku toidu ja puhkusevõimaluste tutvustamise esindatud on.»

Läbi viiakse kahepäevane kultuuriprogramm, kus astuvad üles Svjata Vatra, Väägvere külakapell, Avinurme Puhkpilliorkester, Rusalia lastekoor, Jõgeva Muusikakool ning rahvamuusikaansambel Tuustar. Kinosaalis näidatakse Oskar Lutsu ja Mati Undi filme, mida esitleb eesti stsenarist, režissöör ja filmikriitik Jaak Lõhmus. Lastesaali tegevusi viivad läbi Eesti Rahva Muuseumi ja Avinurme Puiduaida kollektiivid.

Mardilaada peakorraldaja on Tuglase Selts. Mardilaada külastus on projekti «Peipsimaa ja Vooremaa väiketootjate võrgustike ühised arendus- ja turundustegevused» üks osa. Projekti tegevusi toetab LEADER programm. Projekti eestvedajateks on Peipsimaa Turismi juhataja Kadi Ploom ja Jõgeva vallavalitsuse ettevõtlus- ja arendusspetsialist Reelika Kivimurd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles