Just see sihtkoht Euroopas kogub kõige kiiremini populaarsust

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: BY-SA 3.0 / Wikimedia Commons

Euroopa Reisikomisjon avaldas hiljuti ülevaate selle kohta, mis on Euroopa turismis 2018. aasta esimesel kaheksal kuul (jaanuarist augustini) toimunud. Ühtlasi selgus raportist Euroopa kõige kiiremini kasvav sihtkoht.

Raporti järgi on Euroopa kõige kiiremini kasvavaks sihtkohaks Sloveenia, kus välisriikidest saabujate arv kasvas 23,5% ja riigis veedetud ööde arv 32%. Samas väärib märkimist, et sellisele kasvule aitas päris märgatavalt (hinnanguliselt 10% kandis) kaasa muutus statistika kogumise metodoloogias. Nimelt lähevad Sloveenias alates 2018. algusest arvesse ka kuni kümne kohaga majutusasutused, vahendab Trip.ee.

Märkimisväärse kasvu on teinud ka Türgi, kus aasta esimese kaheksa kuuga kasvas külastajate arv 22,9%. Ka Serbia ja Malta saavad rõõmustada turistide arvu märgatava suurenemise üle.

Eestis oli kasv tagasihoidlikum, samas kõrgem kui näiteks Soomes ja Hispaanias. Ainsana on turiste kaotanud Hispaania ja Suurbritannia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles