Mõistatuslikult kaunis galerii: saarele tekkisid üleöö mitmed saladuslikud haldjamajakesed

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui sa juhtud külastama Mani saart, siis kuuled kindlasti rohkelt kohalikku folkloori. Sellele annavad ainult hoogu tillukesed haldjamajad, mis kerkisid saarele müstilisel kombel täiesti üleöö.

Haldjamajad on tillukesed, kuid imeliste detailidega. Umbes 30sentimeetrised hooned on nii tõetruud, et võibki uskuma jääda – kes muud kui haljad saavad nende omanikud olla!

Kuigi alguses oli teadmata, kes olid majade taga, on nüüd selgunud, et tegemist on rootslastest kunstnike projektiga, kes kasutavad nime Anonymouse MMX.

«Me ehitasime neli maja... millest inimesed teavad,» ütles kunstnik Yasha Mousekewitz CNNile, lisades et nende lootus on tuua tavainimese maailma natuke Astrid Lindgrenist inspireeritud maagiat.

Mani saare folkloor on haldjalugudest rikas ning on üsna sarnane Rootsi samasugustele legendidele. Näiteks on kombeks haldjatele tere öelda, kui ületatakse sild nimega Fairy Bridge. See toob head õnne.

Majad valmisid Rootsis ning näevad nüüd välja, nagu oleksid alati Mani saarel olnud. Imetle galeriid!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles