Britid segaduses: kuidas mõjutab Brexit edaspidi reisimist?

Annaliis Laidre
, Teemaveebide toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Claudio Divizia / PantherMedia / Scanpix

Uue avaldatud uuringu andmetel on britid endiselt segaduses, mida Brexit nende jaoks täpsemalt ikkagi tähendab.

On avaldatud, et peaaegu kaks kolmandikku (65%) brittidest ei tea, kuidas Brexit neid isiklikus plaanis mõjutab. Samuti on suur hulk britte (62%) hädas, sest ei suuda jälgida kõiki värskeid uudiseid, mis seoses Brexitiga peale tulevad. Veel teine pea kaks kolmandikku (62%) inimestest ei tea, kust leida usaldusväärset nõu. Selle tagajärjel pöördub 32% inimestest nõu saamiseks oma sõprade ja perekonna poole.

Uuringu viis läbi Eurotunnel, kes on oma veebilehel avanud eraldi teembloki, kus käsitletakse Brexitiga seotud küsimusi, pakutakse nõuandeid reisimiseks nii enne kui ka pärast Brexitit. Seal on vastused paljudele levinud küsimustele, mõned näited: «Kuidas Brexit mõjutab passi?» või «Kuidas hakkab välja nägema sõit Euroopa Liitu?»

Eurotunneli pressiesindaja Jae Hopkins ütleb: «Kuna inimesi, kellele tekitab segadust Brexitile järgnev reisimise kord on palju, oleme avanud oma veebilehel küsimuste ja vastuste seeriad. Sealt leiab vastused kõikidele enim levinud küsimustele. Oma veebilehele lisame jooksvalt uut informatsiooni Brexiti kohta ning me ei lõpeta enne kui kogu protsess lõpule jõuab.»

Eurotunneli nimel teostatud sõltumatu tarbijauuring paljastas ebakindluse ulatuse, mis brittide seas valitseb seoses reisimisega pärast Brexitit:

  • 59% ei tea, mis juhtub nende passiga Brexiti järgselt
  • 41% ei ole kindel, kas nad võivad Euroopa Liidus edaspidi Suurbritannia juhiloaga sõita
  • 39% ei tea, kas nende Euroopa Liidu ülene ravikindlustuskaart pärast Brexitit enam kehtib

Rohkem kui 40% brittidest, kes sõidab autoga puhkusele, kasutab Eurotunnelit (tunnel, mis ühendab Suurbritanniat ja Prantsusmaad). Travel Daily Media andmetel läbib tunnelit keskmiselt 6000 autot päevas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles