Selgunud on maailma parim linn, kus elada

Elina Roosaar
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wikimedia Commons

Suurbritannia pealinn London valiti maailma parimaks linnaks, kus elada.

Konsultatsioonifirma Resonance viis läbi uuringu, kus võrreldi 100 tipptasemel maailmalinna 23 erineva näitaja alusel. Vaatluse all olid muuhulgas eluaseme taskukohasus, töövõimaluste rohkus, keskkonna ja ametiasutuste kvaliteet, mitmekesisus, majanduslik heaolu ning kultuuri, kohaliku köögi ja ööelu kvaliteet.

Kuigi teisi linnade edetabeleid koostatakse sarnaste näitajate alusel, võtsid uuringu autorid linnade hindamisel arvesse ka TripAdvisoris ja Instagramis sisalduvat informatsiooni, vahendab Travel + Leisure.

London valiti maailma parimaks linnaks juba teist aastat järjest. Uuringu läbiviijate sõnul tõuseb London esile kõigis põhikategooriates. Ühendkuningriigi pealinna hindavad kõrgelt ka reisisellid: eelmisel aastal külastas Londonit rohkem kui 19,8 miljonit turisti.

Edetabeli teisele kohale jäi 2024. aasta suveolümpiamängudeks valmistuv Pariis. Kolmandalt kohalt leiame New Yorgi, kus 2019. aastal toimub seksuaalvähemuste festival World Pride.

Tallinn TOP 100 linnade edetabelisse kahjuks ei pääsenud.

TOP 10 parimat linna, kus elada:

1. London

2. Pariis

3. New York

4. Tokyo

5. Barcelona

6. Moskva

7. Chicago

8. Singapur

9. Dubai

10. San Francisco

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles