Valmis lennuk, milles on Ameerika kommertslennukites seninägematu asi (1)

Annaliis Laidre
, Teemaveebide toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Curtis Compton / AP / Scanpix

Lennufirma Delta Air Lines avaldas, milline näeb välja jaanuaris lendamist alustav Airbus A220-100. Lennukis on mõned märkimisväärsed muudatused, üks neist on kommertslennukite puhul üsna erakordne.

Igas Airbus A220-100 lennukis on kolm tualetti – üks lennuki esiosas ja kaks tagaosas. Lennufirma on kinnitanud, et ühes tagumistest tualettidest on olemas ka aken, mis Ameerika kommertslennukite puhul on täiesti uus nähtus.

Lisaks erakordse vaatega tualetile on lennukis veel mitmeid teisigi uuendusi, et reisijad saaksid luksusliku kogemuse osaliseks. Näiteks on kõikide istmete seljatugede küljes ekraanid, uue generatsiooni wifi ühendus ja igal reisijal on isiklik pistikupesa.

Turistiklassi reisijad võivad õnnelikud olla, sest ka istmed on tavapärase kitsa kerega reisilennuki omadest laiemad, nimelt 47 sentimeetri laiused. Istmete kohal olevad hoiukapid on natukene mahukamad ja isegi aknad veidi suuremad.

Lennukis on 109 istet, millest 12 on esimese klassi kabiinis ja 15 on määratud Delta premiumklassi istmeteks. Esimese klassi istmetel on eriti suur ekraan eesoleva istme küljes ja Delta premiumklassi istmetel on suurem jalaruum võrreldes põhikabiini istmetega.       

Lennukiga tutvunud inimesed annavad sellele üldiselt positiivset tagasisidet, kuid kriitikat saab asjaolu, et esimese klassi istmed on ainult 3.8 sentimeetrit laiemad kui premiumklassi istmed, vahendab msn.com.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles