Õuduste lend: meest sunniti istuma terve lennu väljaheidetes

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Facebook

Matthew Meehan lendas 1. novembril Atlantast Miamisse ning avastas, et lennukit pole korralikult koristatud. Pealtnäha väike asi kasvas aga peagi õõvastavaks kogemuseks.

«Ma istusin oma kohale ja koheselt tundsin mingit haisu,» rääkis Meehan Yahoole. «Esimene mõte oli: ega ometi pole see järjekordne lend, mis haiseb. Ma märkasin, et inimene, kes minu kõrval istus, hoidis samuti nina kinni.»

Haisu põhjus sai peagi selgeks, kui Meehan kummardas, et võtta kotist laadija. «See polnud vaid hais – need olid väljaheited, mis olid mu jalgadel, üle kogu põranda, lennuki seintel. Ja ma istusin sellesse!» meenutab Meehan kohutavat kogemust.

Meehan läks koos pinginaabriga koheselt lennuki etteossa, et lennumeeskonnale olukorrast teada anda. Ekskremendid polnud aga isegi nii šokeerivad kui seda oli meeskonna reaktsioon. «Meeskond vastas: «Nalja teete? Me andsime sellest teada, uskumatu, et seda ära ei koristatud.» Nad teadsid, et see on seal,» ütles Meehan, kes teadis ka, et Delta lendudel peab olema sellisteks olukordadeks pardal bioloogilise ohu likvideerimise vahendid. Delta esindaja, kellega Meehan rääkis, kinnitas seda. Ometi anti mehele vaid kaks pabersalvrätti ja pudel džinni, et end puhtaks pühkida, kuid sellest loomulikult ei piisanud.

«Ta tahtis, et ma puhastaks end tavalise alkoholiga,» on Meehan sõnatu. Teda isegi ei huvitanud enam, kelle väljaheidetega oli tegu – inimese või looma – ta tahtis vaid end puhastada. Mees püüdis hädapäraste vahenditega muuhulgas ka tema paljastele pahkluudele sattunud ekskremente tualetis maha pesta ning lootis, et vähemalt on õhkutõusmise ajaks iste ära puhastatud. WCst väljudes oli aga suur tema üllatus, kui selgus, et nii see polnud ning reisijaid juhatati jätkuvalt lennule, nagu midagi poleks lahti.

Delta esindaja sõnul rikkus meeskond reegleid, kuna bioloogilisest ohust teada saades peab pardaletuleku koheselt peatama, et ohuga saaks asjakohaselt tegeleda. Meehan pöördus lõpuks lennujaama meeskonna poole ning rääkis mänedžeriga, kelle sõnul samuti ei saavat midagi teha. Meehanil kästi oma kohale istuda või lennukist maha jääda. Lõpuks siiski pühiti väljaheited kokku, kuid selleks ei kasutatud ühtki antibakteriaalset vahendit.

Meehani sõnul oli kogu vahejuhtum inimväärikust alandav. «Ma tundsin end nagu puuri pandud loom, keda sunnitakse väljaheidetes istuma,» on mees arusaadavalt endast väljas. «Nad hoolisid rohkem sellest, et lend väljuks õigeaegselt kui lennukil olnud reisijate ohutusest ja tervisest.»

Meehan ja kaasreisijad kasutasid tekke, et väljaheidetega määrdunud vaipu ja seinu katta ning end vähegi kaitsta. On ka ebaselge, kelle ekskrementidega oli tegu - ühe versiooni kohaselt oli eelmisel lennul olnud vanainimesel hakanud maandudes halb, teise jutu põhjal oli lennukis kutsikas, kellega õnnetus juhtus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles