Qatar Airwaysi tegevjuht kinnitas taas lennufirma Tallinnasse tulekut

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Qatar Airways
Qatar Airways Foto: REGIS DUVIGNAU / REUTERS / Scanpix

Maailma parimaks lennufirmaks tituleeritud Qatar Airways plaanib lennufirma tegevjuhi sõnul endiselt Tallinnasse lendama hakata. Lennufirma poolt märtsis teatavaks tehtud sihtkohtade hulgast on nüüdseks kadunud Luksemburg, mistõttu võib arvata, et kui Tallinn taas mainitud sai, on lennufirmal Eestiga endiselt tõsi taga.

7.märtsil teatas Qatar Airways pressikonverentsil, et hakkab 2018. ja 2019. aastal lendama 15 uude sihtkohta ning avab otseliini ka Luksemburgi.

Nendest sihtkohtadest on lennufirma oma lubaduse täitnud juba London Gatwickis ja Cardiffis Suurbritannias; Bodrumis, Antalyas ja Hatays Türgis; Mykonosel ja Thessalonikil Kreekas ning Malagas Hispaanias, kus Qatar Airways on jõudnud avada uued liinid.

Oktoobri keskpaigas maailma lennufirmade ühendusele IATA antud intervjuus kinnitas Qatar Airwaysi tegevjuht Akbar Al Baker, et endiselt on plaanis avada liinid Lissabonis Portugalis; Tallinnas Eestis; Vallettas Maltal; Cebus ja Davaos Filipiinidel; Langkawil Malaisias ning Da Nangis Vietnamis. Luksemburg tundub olevat niisiis plaanide seast kadunud. 

Kuupäev, millal Qatar Airways võiks Eestisse jõuda on endiselt selgusetu. Lennufirma enda poolt ei ole selle kohta veel ühtegi teadet tulnud ning ka Qatar Airwaysi koduleheküljel ei ole 2019. aasta lõpuni Doha-Tallinna otselendu võimalik broneerida.

ASi Tallinna Lennujaama liiniarenduse juht Thea Gents kinnitas, et kõnelused Qatar Airwaysiga käivad. «Loodame, et täpsem kuupäev, millal Doha-Tallinn-Doha liin avatakse, selgub selle aasta lõpus,» lisas ta.

Reisiportaal trip.ee toimetaja Veigo Kella hinnangul on Tallinna liini avamisega viivitamise taga lennukite nappus. 

«Tallinnasse hakkab eeldatavasti lendama Airbus A320. Asi on aga selles, et neid lennukeid Qatar Airwaysil juurde pole tellitud. 2019. aastal hakkavad Airbusilt saabuma esimesed uued ja suuremad A321neo lennukid, mida Tallinna lendudel vaevalt nägema hakkab. Küll aga võib uute lennukite saabumisel vabaneda mõni A320,» kirjutab Kell.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles