British Airways lõpetab Tallinnast lendamise (1)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
British Airwaysi lennuk
British Airwaysi lennuk Foto: Hannah McKay / PA Wire/PA Images/Scanpix

Tallinna lennujaam kinnitas, et alates märtsi lõpust ei hakka British Airways enam Tallinnast lendama. Põhjuseks liinisisene tihe konkurents ning suutmatus hinnatundlikele eestlastele piisavalt häid pakkumisi teha.

Alates märtsi lõpust Londoni Heathrow lennujaama meil British Airwaysi otselendudega enam asja pole, kirjutab trip.ee.  

British Airwaysi kodulehel leiab viimase broneeritava otselennu 29. märtsil. Edaspidi näeb seal kas Finnairi või Finnairi ja British Airwaysi lendude kombinatsiooni üle Helsingi. Alates 6. aprillist pole võimalik neidki broneerida.

Trip.ee portaali hinnangul ei pruugi eestlased aga liini kadumist tähelegi panna, kuna konkurents on siin päris tihe. Lennujaam või lennuajad ei pruugi küll sama mugavad olla, kuid lendude puudumise üle kindlasti kurta ei saa. Tallinnast lendavad Londonisse Ryanair (Stansted), easyJet (Gatwick), AirBaltic (Gatwick) ja Wizz Air (Luton). Hommikuseks kellaajaks Londonisse jõudmiseks tuleb siiski Finnairi kasutada. Ka Lufthansal on viimasel ajal Tallinnast Londonisse (LHR) rohkesti 119€ hindu.

Tallinna lennujaama kommentaar

ASi Tallinna Lennujaam kommertsjuht Eero Pärgmäe ütles, et Tallinna Lennujaamal on loomulikult väga kahju, kui mõni lennufirma peab majanduslikel põhjustel liini sulgema.

«Lennunduse näol on tegemist väga konkurentsitiheda äriga ning klientide valikud tulenevad viimasel ajal eelkõige parimast hinnast,» selgitas ta ning lisas, et konkurents Tallinna ja Londoni vahelises lennuliikluses on viimase kahe aastaga mitmekordistunud.

«Kui veel 2017. aasta talvel opereeris 2 lennufirmat ja nädalas toimus 6 lendu, siis tänaseks lendab liinil 5 erinevat lennufirmat ja sagedusi on 15 Londoni erinevatesse lennujaamadesse,» sõnas Pärgmäe. 

Kuigi British Airwaysi jaoks sai saatuslikuks tugev konkurents ning eestlaste ootustest tulenev hinnasurve, vihjab Pärgmäe, et sellel võib olla ka õrn seos Brexitiga. 

«Näha on ka mitmete lennufirmade ettevalmistumist Brexitiks, seda nii lennukipargi ümberpaigutamisel kui ka liinivõrgustike optimeerimisel,» selgitas ta.

Pärgmäe kinnitas, et London on Eesti reisijate seas jätkuvalt populaarseim lõõsihtkoht ning Tallinna Lennujaam jätkab tööd nelja lennuvedajaga, et suurendada veelgi sagedusi Londoni liinidel järgnevatel aastatel.

«British Airways võtab ühendust kõigi reisijatega, kelle lennuplaane see mõjutab ning annab juhised, kuidas leida parim alternatiiv või tagastada piletiraha,» lisas Pärgmäe.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles