Inglismaal tabati purupurjus lennukit juhtida plaaninud piloot

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heathrow lennujaam
Heathrow lennujaam Foto: STEFAN WERMUTH / REUTERS/Scanpix

Möödunus pühapäeval peeti Japan Airlinesi piloot Heathrow lennujaamas kinni, kuna tal avastati kümme korda suurem alkoholi sisaldus veres, mis Inglismaal pilootidele lubatud on.

Japan Airlinesi kaaspiloot ehk lennu esimene ohvitser Katsutoshi Jitsukawa vahistati mõni hetk enne tema Londonist Tokyosse suunduma pidanud lendu, kirjutas news.com.au.

Jitsukawa joobes olekut kahtlustas lennumeeskonna bussijuht Heathrow lennujaamas, kes tundis piloodi juurest tulevat alkoholi lõhna. Bussijuht teatas sellest koheselt politseid.

Politsei pani piloodi puhuma ning selgus, et tema veres on 100 milliliitri vere kohta 189 milligrammi alkoholi, mis on kümme korda rohkem Suurbritannias pilootidele lubatud 20 milligrammi normist. Autojuhtidele on Suurbritannias veres lubatud alkoholi tase 80 milligrammi.

Jitsukawa nentis, et oli joonud öö enne lendu kaks pudelit veini ning pudeli õlut. Piloodi üle mõistetakse kohut 29. novembril.

Japan Airlinesi esindaja kinnitas, et selline juhtum leidis aset ning seetõttu hilines lend veidi üle tunni aja. Lennufirma vabandas juhtunu tõttu reisijate ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles