Ryanairi lennukitel tekkis Hispaania kohal õhus kokkupõrkeoht

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuk
Lennuk Foto: HEINO KALIS / REUTERS/Scanpix

Hispaania lennundusametnike hiljuti välja antud raportis selgus, et oktoobri alguses sattusid kaks Ryanairi lennukit Põhja-Hispaania kohal nii lähestikku, et tekkis kokkupõrkeoht.

Hispaania lennuameti ja napilt ärajäänud õnnetusi uuriva komisjoni poolt koostatud raportis seisis, et Ryanairi lennukitel oli reaalne oht kokkupõrkeks, kirjutas Airlive.net.

Raporti kohaselt toimus see tõsine vahejuhtum 2. oktoobril Pamplona linna kohal. Ryanairi Santiagost Palma de Mallorcale suundunud Boeing 737-800 lennuk sattus samasuguse, aga Sevillest Toulous'i suundunud lennukiga liiga lähestikku.

Mõlemad lennukid olid «Madridi kontrollkeskuse sagedusel,» kui kokkupõrkeohust teavitavad alarmid lennukites tööle hakkasid. Uurimiskomisjoni andmetel olid lennukid üksteisest horisontaalselt ligi nelja kilomeetri ning vertikaalselt vaid 122 meetri kaugusel.

Kohe kui alarmid tööle hakkasid, muutsid mõlemate lennukite piloodid kurssi ning lennud jätkusid ilma edasiste vahejuhtumiteta.

Reeglina peaksid lennukid olema üksteisest vertikaalselt vähemalt 300 meetri kaugusel ning horisontaalselt peaks lennukite minimaalne kaugus olema 15 meremiili ehk ligi 28 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles